Μυστική συνάντηση Βαρουφάκη-Τόμσεν την Κυριακή στο Παρίσι

14.41
Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόλ Τόμσεν φέρεται να είχε στο Παρίσι την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
 
Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο αρθρογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, δύο αξιόπιστες πηγές του μετέφεραν ότι ο κ. Βαρουφάκης είδε τον Πολ Τόμσεν την Κυριακή στο Παρίσι.
Επίσης στην αποκάλυψη πως η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης, προχώρησε, μέσω της ιταλικής «La Repubblica» ο κ. Βαρουφάκης.
Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα επιλυθεί και σημειώνει ότι έλαβε θετικά μηνύματα κατά τις επαφές που είχε με τραπεζίτες στο Λονδίνο, την Δευτέρα.
Διευκρινίζει ότι το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξυπηρετηθεί στο ακέραιο και μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλες χώρες, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα προτείνει την αντικατάσταση με νέα ομόλογα με επιτόκια αγοράς, υπό έναν όρο: «Θα ξαναρχίσουμε την καθολική αποπληρωμή όταν ξεκινήσει και πάλι, στην Ελλάδα, μια ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη».
Σημειώνει ότι έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σημείωσε ότι «δεν κατανοεί για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να δεχθεί την πρόταση, αφού έχει ακολουθηθεί ήδη παρόμοιος δρόμος».
 
 
ethnos.gr