Μουσικό ταξίδι στα Μάλια

09.38

Ένα μουσικό ταξίδι προσέφερε κι αυτό το καλοκαίρι στο κοινό του Δήμου Χερσονήσου, αλλά και του Δήμου Ηρακλείου, η Χορωδία του συλλόγου Γυναικών Μαλίων και η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.

Δεκάδες χορωδοί αλλά και νέοι μουσικοί, ανέβηκαν στο μουσικό καράβι και ξεκίνησαν ένα μαγικό ταξίδι και με καπετάνιο τον εξαιρετικό μαέστρο Νίκο Αντωνακάκη, αρμένισαν σε μια θάλασσα από νότες, ρίχνοντας τη πρώτη άγκυρα στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Κων/νου στις Γούβες, στις 29 Ιουλίου, με την εκδήλωση που είχε τίτλο «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές?» αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους θεατές οι οποίοι έγιναν για πρώτη φορά ΣΥΓΧΟΡΩΔΟΙ.

Και με τη συμμετοχή της εξαίσιας Λίντα Αθανασοπούλου μέτζο-σοπράνο και του υπέροχου τενόρου Γιώργο Ψαρουδάκη, οι χορωδοί των Μαλίων και η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, μας ανέβασαν μουσικά ως τον ουρανό, «κλέβοντας» κάτι από τη λάμψη των αστεριών.

Ακολούθησαν άλλες τρεις καταπληκτικές εκδηλώσεις, η Φεγγαροβραδιά στο Μινωϊκό ανάκτορο Μαλίων στις 1 Αυγούστου, στην Επισκοπή Πεδιάδος στις 5 Αυγούστου και στην Άνω Χερσόνησο στις 8 Αυγούστου.

Η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Χορωδίας Μαλίων, έκλεισε με την πόλη του Ηρακλείου, δίνοντας άλλη μια συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο ζεστό χώρο του κηποθεάτρου Μ. Χατζιδάκι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 9.μμ.

Ήχοι από αγαπημένα παλιά και νέα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών που υμνούσαν το φεγγάρι, τον έρωτα, την αγάπη, πλημμύρισαν την κατάμεστη πλατεία και η χορωδία απογειώθηκε από τα θερμά χειροκροτήματα ενός υψηλού επιπέδου ενθουσιώδη κοινού, το οποίο τραγούδησε και συνέδραμε μουσικά στην όμορφη μουσική βραδιά.

«Χάρτινο το φεγγαράκι», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Τικ ? Τακ», «Ριρή ? Ριρίκα» είναι μερικά από τα τραγούδια που δόνησαν κάθε καρδιά και κινητοποίησαν κάθε σκέψη.

Στη συγκλονιστική αυτή βραδιά, την οποία έζησαν, όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση, περίσσεψε το συναίσθημα, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ανάταση, η χαρά, η ικανοποίηση, ότι όλα πήγαν καλά και ο αγαπητός χοράρχης της χορωδίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, μπορεί να νιώθει μοναδική ικανοποίηση, αλλά και αισιοδοξία!

Κι έτσι, η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων, με το δροσερό καλοκαιρινό πρόγραμμα και τις ποιοτικές και απολαυστικές μελωδίες, έκλεισε την αυλαία για το φετινό καλοκαίρι, στο κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκι, με την ευχή για καλό χειμώνα και την υπόσχεση να συνεχίσει να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στον κόσμο που τόσο το χρειάζεται, γιατί «Ανθρώπους που τραγουδούν, μην τους φοβάσαι».

Και όπως λέει και ο Γ.Ρίτσος:

«Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι.

Βλέπει στο δρόμο, βλέπει και στον ουρανό.

Απ?αυτό το παράθυρο κοιτάμε τον κόσμο».