Προξενείο Μολδαβίας στα Χανιά! Επίτιμος Πρόξενος ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης

18.15

Σας γνωρίζουμε ότι  με το από 14.8.2019 Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Φ.Ε.Κ. 1538/Γ’ την 04.09.2019, αναγνωρίζεται ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ ε.α. Ιωάννης Θεοδωρογλάκης του Αλεξάνδρου, ως Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με έδρα τα Χανιά και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Κρήτης.

 Η έδρα του Επίτιμου Προξενείου βρίσκεται στην οδό Αποκορώνου 51 στον πρώτο όροφο γραφείο 6 τηλ.2821403810 email: consulmd.crete@gmail.com

  Σκοπός της ίδρυσης της Προξενικής Αρχής, είναι αφενός μεν η προώθηση των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, η διάδοση αξιόπιστων πληροφοριών για την Μολδαβία, καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η υποστήριξη της δραστηριότητας των Μολδαβικών κοινοτήτων στην Προξενική περιφέρεια.

 Αφετέρου δε προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Μολδαβίας και της Περιφέρειας Κρήτης, και των ανταλλαγών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και της τέχνης, της υγείας και του τουρισμού.

 Η Δημοκρατία της Μολδαβίας συνορεύει από δυτικά με την Ρουμανία, με τα σύνορά της να οριοθετούνται από τον ρου των ποταμών Προύθου και Δούναβη, και ανατολικά με την Ουκρανία.

 Πρόκειται για μία καταπράσινη πανέμορφη χώρα με έκταση περίπου 34000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία (98%) είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

 Κύρια ενασχόλησή τους είναι η γεωργία, (φρούτα, λαχανικά, κρασί, καπνά) και η κτηνοτροφία.

 Τά διάσπαρτα μοναστήρια, άλλα υπόσκαφα, και άλλα σε καταπράσινες κοιλάδες, καθώς και οι περίφημες υπόγειες πόλεις των κρασιών, όπως η CRICOVA με πάνω από τα 120 χιλιόμετρα δαιδαλώδεις στοές και 600 τύπους κρασιών από όλο τον κόσμο, και το MILESTI MICI το οποίο είναι στο βιβλίο ρεκόρ GUINNESS ως ο μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος κρασιών παγκοσμίως, με συλλογή που αριθμεί άνω τις 2.000.000 φιάλες και στοές αποθήκευσης που υπερβαίνουν τα 250 χιλιόμετρα, προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.

  Πάρτε μια γεύση από τις ομορφιές και τις παραδοσιακές νοστιμιές τις Μολδαβίας