Μόλις εγκριθεί ο ΟΑΚ ως διαχειριστής της λιμνοδεξαμενής του Ομαλού, θα αρχίσει και η χρέωση

15.31

Μπορεί να πέρασαν 21 χρόνια από την χωροθέτηση της λιμνοδεξαμενής του Ομαλού, το έργο να εγκρίθηκε το 2006 και το 2014 να ξεκίνησε να κατασκευάζεται, ολοκληρώθηκε όμως 7 χρόνια μετά και εδώ και ένα χρόνο κτηνοτρόφοι και αγρότες της περιοχής χρησιμοποιούν το νερό της λίμνης. Αυτό όμως το κάνουν με δικά τους βυτία καθώς το έργο δεν έχει ακόμα επίσημα παραδοθεί και σήμερα σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία των Δημάρχων Πλατανιά και Κανδάνου Σελίνου, καθώς και του ΟΑΚ και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε το ποιος και πως θα γίνει η λειτουργία και διαχείριση της λιμνοδεξαμενής.

Προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες θα πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανάψει το πράσινο φως για τον ΟΑΚ ως φορέα διαχείρισης, με τον κ. Καλογερή να σημειώνει ότι μπορεί αυτήν την αρδευτική περίοδο να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και λειτουργία της λιμνοδεξαμενής.

Με την επίσημη λειτουργία της λιμνοδεξαμενής όμως για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που παίρνουν νερό θα μπουν υδρόμετρα και χρέωση καθώς το αγαθό αυτό θα πάψει να είναι δωρεάν.

Να θυμίσουμε πως η χωρητικότητα της λιμνοδεξαμενής είναι 550.000 κυβικά μέτρα και καλύπτει τις ανάγκες κυρίως των αγροτοκτηνοτρόφων του Ομαλού του Δήμου Πλατανιά και περιοχών του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου.