Μόλις βελτιωθεί ο καιρός θα ξεκινήσουν τα έργα ασφαλτόστρωσης στους δρόμους πέριξ των Χανίων

15.14

Αλλάζει την πολιτική του ο Δήμος Χανίων και πλέον θα υπογράφει συμβάσεις για μεγάλες εργολαβίες σε ότι αφορά στις ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Χανίων. Έτσι χτες έπεσαν οι υπογραφές με τον ανάδοχο ο οποίος θα εκτελέσει την αποκατάσταση των δρόμων στους πρώην περιαστικούς Δήμους σε, Ακρωτήρι, Σούδα, Νέα Κυδωνία, Μουρνιές, Κεραμειά και Θέρισο. Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία επετεύχθη έκπτωση περίπου 50%.

Να σημειωθεί ότι δε θα ασφαλτοστρωθούν μόνο κεντρικοί δρόμοι αλλά και εκείνοι σε γειτονιές, τους οποίους είχαν υποδείξει τα τοπικά συμβούλια, πριν από περίπου 2,5 χρόνια και παράλληλα θα γίνουν όπου απαιτείται οι υπογειοποιήσεις δικτύων ύδρευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών για να μην σπάνε οι δρόμοι συνεχώς.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών η εργολαβία εκτελείται με ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων και η εξεύρεση των χρημάτων δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση ωστόσο τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, και διάφορα προγράμματα όπως το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτούν αρκετά έργα στον αστικό ιστό με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται χρήματα για άλλες δράσεις.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 μήνες, ο εργολάβος όμως δεσμεύτηκε ότι όσο ο καιρός το επιτρέπει οι ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο τους θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου ένα χρόνο.