Μόνος στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας

21.07

Χωρίς καμία παρουσία από την προηγούμενη κυβέρνηση ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν παρών για να υποδεχτεί το νέο πρωθυπουργό, ως είθισται, ενώ η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε σε επίπεδο διευθυντών.

Έτσι, ο διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ως εκ τούτου, απελθών και νέος πρωθυπουργός δεν συναντήθηκαν.

Η εκδοχή της ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

Διαψεύδει ο Ν.Παππάς

 

Στη διάψευση της εκδοχής της ΝΔ, η οποία τον εμπλέκει προσωπικά, προχώρησε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

»Αυτή η παράδοση  έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν  την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.

»Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους». 

Επιμένει η ΝΔ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη επέμεινε τόσο στην εκδοχή της ΝΔ για το θέμα της παράδοσης – παραλαβής, όσο και στις επικρίσεις για τον πολιτικό όρκο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού. 

»Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο».