Ναι στο Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΠ είπαν οι μέτοχοι στην έκτακτη συνέλευση – Ναι και στην πολυμετοχικότητα

13.54

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι μέτοχοι καθώς ουσιαστικά ψήφισαν υπέρ της πολυμετοχικότητας της ΕΤΑΝΑΠ στην έκτακτη γενική της συνέλευση, τέταρτη κατά σειρά μετά από αναβολές, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Στύλο Αποκορώνου. Με την ψηφοφορία οι μέτοχοι έδωσαν την έγκριση τους στη συνέχιση του νυν διοικητικού συμβουλίου στο τιμόνι της ΕΤΑΝΑΠ για ακόμη έναν χρόνο, όταν και λήγει κανονικά η τριετής του θητεία. Να θυμίσουμε πως η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΑΝΕΚ για την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου.

Τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου όσο και οι μέτοχοι της ΕΤΑΝΑΠ εξαπέλυσαν επίθεση προς το ΔΣ της ΑΝΕΚ που όλο αυτό το διάστημα δεν έχει απαντήσει στο γιατί ζητούσε την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΠ, αν και οι πληροφορίες ήθελαν την ΑΝΕΚ να θέλει το πλειοψηφικό πακέτο. Πάντως σήμερα δεν εμφανίστηκε κάποιος εκπρόσωπος της, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά.

Σε ότι αφορά στην ψηφοφορία, ψήφισαν 61 μέτοχοι που μεταφράζονται σε 2.942.156€ σε κόστος μετοχών, από αυτά υπέρ της ανάκλησης ψήφισαν 1.163.412€ με ποσοστό 39,54%  και κατά 1.778.193€ και έτσι δεν πέρασε η πρόταση της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας.

Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι η ΕΤΑΝΑΠ ξεκίνησε το 1978 ως εταιρεία λαϊκής βάσης και πρέπει να συνεχίσει ως έχει.