Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση του πόνου στο νοσοκομείο Χανίων

17.43

Με στόχο ο ασθενής να ξαναβρεί το χαμόγελο του και να μην πονά συνέχεια από μία οσφυαλγία ή ινομυαλγία ή από κάποια νεοπλασία, τα ιατρεία πόνου και παρηγορικής φροντίδας στα δημόσια νοσοκομεία επιτελούν ένα σπουδαίο έργο στην ανακούφιση των χρόνια πασχόντων.  Στο νοσοκομείο Χανίων το πρωί εφαρμόστηκε μια νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών πόνων με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, η οποία έχει εφαρμοστεί σε 8 νοσοκομεία στη χώρα. Τα αποτελέσματα στην πρώτη ασθενή από τα Χανιά θα φανούν σε τρεις συνεδρίες στο γραφείο πόνου.

Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Χανίων μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπίσει 11.500 περιστατικά από το 2011 που ξεκίνησε το ιατρείο πόνου και παρηγορικής φροντίδας τη λειτουργία του, δηλαδή περίπου 1.000 το χρόνο.

Η ημέρα εορτασμού των ιατρείων έρχεται να θυμίσει τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελείται καθώς ως χρόνιος πόνος ορίζεται εκείνος που ο ασθενής πονά καθημερινά για περισσότερο από τρεις μήνες. Δυστυχώς η έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία οδηγεί σε λιγότερες μέρες λειτουργίας του ιατρείου. Για παράδειγμα στα Χανιά οι 3 μέρες την εβδομάδα, έχουν γίνει δύο.