Νέα παράταση στη σύμβαση ενοικίασης στον λόφο Καστέλι από τη Belvedere

16.38

Για 9 μήνες ακόμα με το δικαίωμα επέκτασης άλλους 9 μήνες, το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, πήρε την απόφαση να επεκτείνει τη σύμβαση ενοικίασης του κτηρίου της πρώην Μεραρχίας και των παλιών φυλακών στον λόφο Καστέλι με την εταιρεία Belvedere. Να θυμίσουμε ότι στη σύμβαση προβλέπεται η καταβολή 10.000 ευρώ τον μήνα και είναι η 3η ανανέωση της σύμβασης μετά την τριετή περίοδο χάριτος του 2017.

Στο χθεσινό συμβούλιο υπήρξαν φωνές όπως και στο παρελθόν που είπαν ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της λήξης της σύμβασης για να δοθεί ένα τέλος στην τουριστική αξιοποίηση του ιστορικού αυτού μνημείου, ωστόσο τα μέλη αποφάσισαν ότι αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι αρμόδιοι φορείς του κράτους όπως είναι το ΚΑΣ και ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός βάση των αδειών που έχει καταθέσει η εταιρεία.

Από το 2017 μέχρι σήμερα το Πολυτεχνείου έχει λάβει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι οποίες έχουν διατεθεί σε εκπαιδευτικούς σκοπούς και σε υποδομές, από τη μίσθωση των κτηρίων στον λόφο Καστέλι. Τα 120.000€ τον χρόνο θα αυξηθούν κατακόρυφα αν και όταν αξιοποιηθούν τουριστικά τα κτήρια.

Το πολυτεχνείο σήμερα λαμβάνει 1.200.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό, ποσό που αυξάνεται κατά 1.000.000 από χορηγίες και από τα προγράμματα έρευνας.