Ένοχος ο 21χρονος στην υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη

17.42

Τελευταία ενημέρωση: 20.30

Σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα διεξάγεται από το πρωί στο τριμελές δικαστήριο ανηλίκων στο Ρέθυμνο, η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που έχασε τη ζωή της ανήμερα του Πάσχα του 2011 από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Νωρίτερα στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου τόσο για το αδίκημα του βιασμού, όσο και για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πιο αναλυτικά, την ενοχή του κατηγορούμενου για βιασμό που είναι αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς και την ενοχή του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς δικαστηρίου ανηλίκων Ρεθύμνου στον 21 ετών σήμερα κατηγορούμενο για την υπόθεση του θανάτου της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο.

Η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση της τραγικής μάνας και το νεαρό κατηγορούμενο, ν’ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της θανατηφόρας έκθεσης και βιασμού κατά συναυτουργία.

Η μητέρα της άτυχης Στέλλας στην κατάθεσή της εξιστόρησε στους δικαστές όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου του 2011, όταν η κόρη της έφυγε από το σπίτι για διασκέδαση μέχρι και τη στιγμή που την αντίκρισε σε σοβαρή κατάσταση οξείας μέθης τα ξημερώματα του Πάσχα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όμως, η στιγμή που προκάλεσε την έκρηξη της οικογένειας Ακουμιανάκη, ήταν όταν ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε βίασε την άτυχη μαθήτρια.

Η εκδίκαση της υπόθεση θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν συνολικά 21 μάρτυρες κατηγορίας και 1 υπεράσπισης.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες το μικτό ορκωτό δικαστήριο Χανίων είχε κρίνει ένοχο τον 27χρονο συνοδό της Στέλλας για βιασμό, ενώ ένοχοι κρίθηκαν επίσης και οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ένοχος ο 21χρονος

Ο 21χρονος κρίθηκε από την έδρα 3μελούς Δικαστηρίου ανηλίκων Ρεθύμνου, ότι ετέλεσε την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία που είναι σε βαθμό κακουργήματος και την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος. Του επιβλήθηκαν τα εξής αναμορφωτικά μέτρα:

  • Παροχή κοινωφελούς εργασίας σε ίδρυμα του Ρεθύμνου (γηροκομείο) 400 ωρών ετησίως μέχρι την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του και,
  • Μία συνεδρία μηνιαίως σε κέντρο ψυχικής υγιεινής του Ρεθύμνου για δύο χρόνια

Τα αναμορφωτικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μόλις εκδοθεί επίσημα η απόφαση.

Συγκρατημένη ικανοποίηση εξέφρασαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.