Ντ. Μπακογιάννη: “Τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά για τα έργα στον Δήμο Χανίων”

16.04

Άραγε σε ποιο σημείο θα πρέπει να φτάσει ο αριθμός των εργαζομένων, για να χτυπήσει το καμπανάκι στο Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση; Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι υποστελεχωμένες και αν και έχουμε βγει από το μνημόνιο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην καθιερωμένη  συνάντηση εργασίας της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης.

Η κα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων του Δήμου, ενώ  συζητήθηκε το και θέμα της ενίσχυσης της κρατικής επιχορήγησης σε οργανισμούς, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους κατευθύνεται στον λογαριασμό ρεύματος, είτε πρόκειται για σχολεία είτε για δομές όπως είναι το δημοτικό γηροκομείο και άλλα. Παράλληλα η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη της πορείας των έργων στον Δήμο Χανίων, καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια είναι φανερές οι αλλαγές στην εικόνα της πόλης.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε μια λίστα των υπό ένταξη έργων στην κα Μπακογιάννη για να συζητήσουν τον τρόπο που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Τρίτσης ή το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στόχος είναι η συμβολή της βουλευτού Χανίων για να ξεπεραστεί η τεράστια γραφειοκρατία.