Έντονη δραστηριότητα από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων

14.18

Στον Πειραιά για το Χειμερινό πρωτάθλημα οι Κορασίδες Α

Με το Χειμερινό πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Κορασίδων Α που θα διεξαχθεί στον Πειραιά ανοίγει η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων για το 2016.

Η χανιώτικη ομάδα θέτει και φέτος υψηλούς στόχους, κάτι το οποίο θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει στο πλαίσιο του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου.

Ο Ναυτικός Ομιλος αναμένεται να παρουσιάσει δύο Ομαδικά και τρία Ντουέτα στοχεύοντας να κερδίσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Αναλυτικά οι συμμετοχές για τον ΝΟΧ είναι οι εξής:

Αλατζά, Ανδριανού, Βομβολάκη, Γαυγιωτάκη, Ζουζούνη, Κουργιαντάκη, Μαλινδρέτου, Μαραγκάκη, Μαρκουλάκη, Μαυρομμάτη, Παπαγεωργίου, Παπαδοκωνσταντάκη, Παπασηφάκη, Τζουβαδάκη, Φανδριδάκη και Χατζησωτηράκη.

Προπονήτρια είναι η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα.

 

Συμμετοχή στην Ημερίδα του ΕΓΟΗ

Σε μία νέα Ημερίδα θα λάβει μέρος η ομάδα Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, συνεχίζοντας έτσι την προετοιμασία εν όψει του χειμερινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στους διασυλλογικούς αγώνες που διοργανώνει ο ΕΓΟΗ, το Σάββατο (9/1) στο Ηράκλειο, με τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες του Κώστα Τζιλιβάκη να στοχεύουν και πάλι στις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Αναλυτικά η αποστολή είναι η εξής:

Βουγιουκαλάκης (Ν.Ο. Χαλκίδας), Δημουλιός, Διακολουκάς, Δρουμπάκη, Ζγκουρού, Θεοδοσάκη, Καβαλιεράκη (ΠΑΟΚ), Καζάση, Κάχρης, Κολοκοτρώνης, Κοντόπουλος, Κουργιαντάκη Ευαγγελία, Κουργιαντάκη Ραφαέλα, Λεβεντάκη, Λεδάκη, Λεδάκης, Ματζοράκη, Μιχαηλίδης, Νταουντάκη, Παπαστάμος, Περβολαράκη, Πετράκη Αντωνία, Πετράκη Νίκη, Πετράκη Χρυσή, Πετράκης, Πλοκαμάκη, Τζουγκράκης, Χαλκιαδάκης Εμμανουήλ, Χαλκιαδάκης Στέφανος, Χατζηδάκη και Χατζησωτηράκης.

 

Συμμετοχή στο”Winter Aegean Race

Την πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα για το 2016 θα έχει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου η ομάδα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, λαμβάνοντας μέρος στο”Winter Aegean Race” που περιλαμβάνει αγώνες ωκεάνιου καγιάκ.

Ο Ν.Ο. Χανίων θα συμμετάσχει με δύο αθλητές και δύο αθλήτριες κι ειδικότερα τους Κουτσοποδιώτη, Αντωνίου, Παπασταματάκη και Αλειφέρη.

Τους αγώνες διοργανώνουν ο Ν.Ο.Β. Βάρκιζας, ο Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτών και ο Ν.Α. Σύνδεσμος Βάρκιζας.

Αρωγός του τμήματος Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ, είναι ο Επίσημος Χορηγός του, η μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία ANEK LINES.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ανακοινώνεται πως όσα παιδιά, αγόρια και κορίτσια από 8 ετών και πάνω ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το Κανόε Καγιάκ και το νέο άθλημα του SUP (όρθια κωπηλάτηση), οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:30-17:30. Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Δημήτρης Καραγιαννίδης για το Κανόε Καγιάκ ενώ για το SUP, ο Στέφανος Αβερκίου. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο 10:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου ή στο τηλέφωνο 2821096078.

 

Εργομετρική Αξιολόγηση της σωματικής απόδοσης για την ομάδα Κανόε Καγιάκ

Υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του προπονητή φυσικής κατάστασης (MSc, Sport Scientist, Strength & Conditioning Coach) της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πλατανιά, Λεωνίδα Παπαδάκη και τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή, Παναγιώτη Παριωτάκη, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πραγματοποίησαν στις 29 Δεκεμβρίου την δεύτερη προγραμματισμένη, εργομετρική αξιολόγηση στο προπονητικό κέντρο του Μάλεμε, στο Τμήμα Μετρήσεων, Παρακολούθησης και Ανάλυσης Αθλητικής Απόδοσης.

Η εργομετρική αξιολόγηση περιλάμβανε σωματομετρήσεις, λιπομέτρηση, τεστ ευκαμψίας, αλτικότητας και αντοχής στην δύναμη και τέλος, τεστ αντοχής (αερόβια & αναερόβια ικανότητα).

Μέσα από αυτά τα τεστ εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα και διαπιστώθηκαν αξιοσημείωτες  βελτιώσεις σε σχέση με τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον προπονητή Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ, Μανόλη Αγγελάκη: «Το τρίμηνο που μας πέρασε δουλέψαμε πολύ και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα. Μέσα από αυτή την διαδικασία οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να “ελέγξουν” σωστότερα τους εαυτούς τους όσον αφορά την προπόνηση που κάνουν, να δουν τα αποτελέσματα και να θέσουν υψηλότερους στόχους για το μέλλον. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο τετράμηνο σκληρής δουλειάς, προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε και φέτος σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει».

Από το Τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων θερμές ευχαριστίες προς την ΠΑΕ Πλατανιάς και τον κ. Λεωνίδα Παπαδάκη.