Ο Α. Κούγιας στην υπεράσπιση του διευθυντή της γαλακτοκομικής σχολής. Πότε εθεάθη ο Βαγγέλης στη λίμνη

07.49

Πάνω από 20 άτομα έχουν καταθέσει στην ανακρίτρια για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας μιλώντας στην Espresso. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφού συνεχώς προκύπτουν νέα σημαντικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα μιας γυναίκας που φέρεται ότι τηλεφώνησε στις 20 Φεβρουαρίου 2015 στο κέντρο της Γραμμής Ζωής και αποκάλυψε ότι ο Βαγγέλης ήταν κοντά στη λίμνη. Αν και ο δικηγόρος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τη γυναίκα ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής Γεράσιμος Κουρούκλης επιβεβαιώνει το τηλεφώνημα. «Τότε οι έρευνες για τον Βαγγέλη είχαν επεκταθεί και εκτός Ιωαννίνων, στην Αθήνα και στον Πειραιά. Βράδυ Παρασκευής, πριν από την Καθαρά Δευτέρα του 2015 μια νεαρή κοπέλα έκανε ένα τηλεφώνημα 20 δευτερολέπτων. “Το παιδί βρίσκεται κοντά στη λίμνη” είπε. Η κοπέλα βρέθηκε και κατέθεσε» ανέφερε ο κ. Κουρούκλης.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Κωνσταντίνου Μάντζαρη. «Η εντολή την οποία λάβαμε είναι όχι μόνο να βοηθήσουμε το δικαστήριο να αθωωθεί ο συγκεκριμένος επιστήμων και άνθρωπος, αλλά και να στραφούμε νομικά κατά οποιουδήποτε μέχρι σήμερα έχει θίξει την τιμή, την προσωπικότητα και την υπόληψή του» είπε ο κ. Κούγιας.

Σε ότι αφορά στις μαρτυρίες πριν λίγες ημέρες σόκαρε με την κατάθεση της μια σπυδάστρια της Σχολής που αποκάλυψε και τον ρόλο μιας άλλης σπουδάστριας που ήταν στην παρέα των κρητικών που ασκούσε το μπούλινγκ στον Βαγγέλη.

Συγκεκριμένα, καταπέλτης είναι τρεις σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής στις καταθέσεις τους που μελετά η ανακρίτρια Ιωαννίνων.

Η πρώτη μάρτυρας ήταν φωτιά και λάβρα για συγκεκριμένους άγριους Κρητικούς αλλά και για τη σπουδάστρια από την Πελοπόννησο με το «σκληρό» προφίλ που σχετιζόταν με έναν από αυτούς. Απέφευγε τις παρέες με τις άλλες σπουδάστριες, είχε γίνει το μάτι και το αυτί τους και τους κάλυπτε στις βίαιες επιθέσεις κατά του Βαγγέλη.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη παρουσία της στον πρώτο χρόνο φοίτησης του Κρητικού. Διασκέδαζαν ένα βράδυ σε μπαρ στην πόλη των Ιωαννίνων και στην παρέα τους ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός της «σκληρής» ομάδας των σπουδαστών. Ξαφνικά και ενώ ο Γιακουμάκης συζητούσε ανυποψίαστος με έναν άλλο νεαρό της παρέας, ο σκληρός συμπατριώτης του τον γρονθοκόπησε άγρια στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ο Βαγγέλης δεν αντέδρασε για ακόμη μία φορά.

Όταν τα περιστατικά βίας εναντίον του άτυχου παιδιού έγιναν γνωστά στη Σχολή, άλλη σπουδάστρια που έχει τώρα αποφοιτήσει, πλησίασε την «σκληρή» της παρέας που επηρέαζε τον φίλο της και της ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε βάρος του. Τότε αυτή με απίστευτη κυνικότητα, όπως καταθέτει η σπουδάστρια, της είπε: «Καλά να πάθει».

Όπως είπε η ίδια στο «Τούνελ» προσπαθούσε να τη μεταπείσει για να βοηθήσει ώστε να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά. Εκείνη όμως εμφανιζόταν ανένδοτη και δεν επέτρεπε να την πλησιάζουν. Η σπουδάστρια τη συνάντησε ένα βράδυ στο δωμάτιο της και προσπάθησε να μάθει γιατί κακοποιούσαν τον Βαγγέλη. Εκείνη της απάντησε λακωνικά: «Μην το ψάχνεις. Μίλαγε πολύ.»

Τα όσα καταθέτει και ο τρίτος σπουδαστής για το ρόλο του «σκληρού» θηλυκού της παρέας των Κρητικών, είναι αποκαλυπτικά και σοκαριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *