Ο δακτύλιος ξεκίνησε όμως κάποιοι… «αγρόν ηγόρασαν»

13.14

Στα χαρτιά -όπως μαρτυρά και ο αδιάψευστος μάρτυρας- ξεκίνησε από χθες το πρωί ο δακτύλιος στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

 

Σήμερα, η κάμερα της «Ν.Τ.» κατέγραψε δεκάδες οδηγούς που ανενόχλητοι παραβίαζαν τον δακτύλιο για να πάνε στον προορισμό τους.

 

Δήμος και ΕΛ.ΑΣ. πάντως, προειδοποιούν πως μετά την καθιερωμένη περίοδο χάριτος, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και τα πρόστιμα -που αγγίζουν τα 200 ευρώ- θα πέφτουν βροχή!

 

Ειδικότερα, μάλλον σαν πρωταπριλιάτικο αστείο μακράς διάρκειας, εξέλαβαν οι περισσότεροι ρεθυμνιώτες την έναρξη του δακτυλίου από χθες το πρωί.

 

Όπως κατέγραψε η κάμερα της «Ν.Τ.» ο ένας μετά τον άλλο οι οδηγοί αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, αλλά ακόμα και μικρών φορτηγών, εξακολουθούν να εισέρχονται ανενόχλητοι στην παλιά πόλη, αγνοώντας την ισχύ του δακτυλίου?

 

Είθισται το πρώτο δεκαπενθήμερο να είναι διάστημα προσαρμογής, που  περιλαμβάνει ενημέρωση και συστάσεις προς τους πολίτες. Αμέσως μετά όμως, προμηνύονται εντατικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ., πρόστιμα που θα αγγίζουν τα 200 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται και η τοποθέτηση φωτογραφικής κάμερας στις ηλεκτρονικές μπάρες που βρίσκονται στις τέσσερες βασικές εισόδους του ιστορικού κέντρου.

 

Φέτος, το ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου θα κατακλειστεί από χιλιάδες επιπλέον τουρίστες, με αφορμή και την επερχόμενη λειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου στον Άγιο Φραγκίσκο, που είναι ένα από τα στενάκια της παλιάς πόλης. Στόχος όλων είναι να διαφυλαχθεί η περιοχή στο σύνολό της.

 

 

Μάλιστα όσες κάρτες εισόδου στην περίμετρο του δακτυλίου εκδόθηκαν πέρυσι θα ισχύσουν και φέτος, ενώ όσοι απαιτείται να κάνουν αλλαγές ή να εκδώσουν νέα κάρτα θα πρέπει να απευθύνονται στην τεχνική υπηρεσία του δήμου.

 

Ο δακτύλιος -που θα ισχύει μέχρι και την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου- απαγορεύει την είσοδο στην παλιά πόλη από τις 11 το πρωί έως τις 6.00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, ενώ φέτος η τροφοδοσία των καταστημάτων θα επιτρέπεται μέχρι και τη 1 το μεσημέρι.