ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει την επίθεση στην Καμπούλ

16.32
Τα 15 μέλη του Συμβουλίου "εξέφρασαν εκ νέου την έντονη ανησυχία τους για τις απειλές που τίθενται από τους Ταλιμπάν, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις"
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε "με τον πιο έντονο τρόπο" την επίθεση εναντίον του γαλλικού πολιτιστικού κέντρου στην Καμπούλ και δήλωσε ότι "καμιά τρομοκρατική πράξη δεν μπορεί να αποτρέψει τη σταδιακή επαναφορά της ειρήνης, της δημοκρατίας και της σταθερότητας".
 
 
Σε ομόφωνη δήλωση που υιοθετήθηκε αργά χθες, τα 15 μέλη του Συμβουλίου "εξέφρασαν εκ νέου την έντονη ανησυχία τους για τις απειλές που τίθενται από τους Ταλιμπάν (οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη), την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις". Τόνισαν επίσης την ανάγκη οι δράστες, οι οργανωτές και οι χρηματοδότες αυτών των τρομοκρατικών πράξεων να κληθούν να λογοδοτήσουν, ενώ ζήτησαν από "όλα τα κράτη να συνεργαστούν ενεργά με τις αφγανικές αρχές για το σκοπό αυτό".
 
Καμικάζι πραγματοποίησε επίθεση χθες στο γαλλικό πολιτιστικό κέντρο της Καμπούλ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό περίπου 20, μια επίθεση της οποίας την ευθύνη ανέλαβαν στη συνέχεια οι Ταλιμπάν και που επιβεβαιώνει την αστάθεια στην αφγανική πρωτεύουσα, ενώ πλησιάζει η ημερομηνίας της αποχώρησης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από τη χώρα.
 
Νωρίτερα χθες, σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν επίσης οι αντάρτες Ταλιμπάν, σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες στα προάστια της Καμπούλ, όπου οι επιθέσεις εναντίον των αφγανικών και ξένων δυνάμεων έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

protothma.gr