Ο Νίκος Μαναρώλης μιλάει για την φετινή χρονιά του Πλατανιά

11.01

Η χρονιά στην Super League έφτασε στο τέλος της και όλα όσα έγιναν και απασχόλησαν κυρίως με τον σχεδιασμό αλλά και τις αλλαγές στον πάγκο έχουν αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα (τουλάχιστον επίσημα). Ο Νίκος Μαναρώλης ένας από τους ανθρώπους που δέχτηκε αρκετά "βέλη" για την κακή πορεία του Πλατανιά με γραπτή του δήλωση εξηγεί…

Σεβόμενος την προσπάθεια της ομάδος να πετυχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, περίμενα να ολοκληρωθεί και η τελευταία αγωνιστική, ώστε να προχωρήσω σε μια ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσω κάποια γεγονότα σε σχέση με την ενασχόληση μου με την ομάδα του ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

      Το καλοκαίρι η ομάδα αποφάσισε να με στείλει σε ταξίδια στο εξωτερικό για να αξιολογήσει από κοντά ποδοσφαιριστές που  είχαν προταθεί, προκειμένου να γίνει όσο γίνεται ποιο ασφαλής η απόφαση να αποκτηθούν ή όχι , εφόσον  θα υπήρχε  ζωντανή εικόνα και όχι μόνο το video (σημείο κλειδί κατά την προσωπική μου άποψη).Μετά την επιστροφή μου έκανα την εισήγηση μου σε αυτούς που έπρεπε. 

Πρότεινα 5 ποδοσφαιριστές για την βασική ενδεκάδα, από τους οποίους όλοι πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί(χρήματα, ηλικία, θέση) και μόνο για έναν θα έπρεπε να γίνει μια μικρή υπέρβαση στο οικονομικό . Αλλά ακόμη και γι’ αυτή την περίπτωση υπήρχε μεγάλη πιθανότητα αυτός ο παίκτης στην πορεία να είχε αξία μεταπώλησης, με οικονομικά οφέλη για την ΠΑΕ. Στη συνέχεια πρότεινα την πρόωρη ανανέωση ενός νεαρού ποδοσφαιριστή που προέρχονταν από την Κ20, διότι σε αυτά τα δυο χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα, έδειχνε ότι είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχειό για τον ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
    
Η απόφαση των υπεύθυνων για τις μεταγραφές ήταν να απορρίψουν όλους τους παραπάνω. Όσο  για τον νεαρό ποδοσφαιριστή αποτελεί ήδη παρελθόν και φοβάμαι ότι πολύ θα μετανιώσουμε για αυτό στο μέλλον.
     Από όλα τα παραπάνω  έγινε σαφές ότι η συμμετοχή μου στην ομάδα είχε να κάνει μόνο με την προπονητική διαδικασία και όχι με την κατάρτιση του ροστερ .
     Για την ομάδα προτιμήθηκε η λύση παικτών που ο τελικός έλεγχος τους γίνονταν από αυτόν που τελικά αποφάσιζε μόνο μέσω  video…
      Όλα  τα παραπάνω μπορούν να αποδειχθούν γραπτά, με ημερομηνίες και ονόματα και όποιος θέλει να τα αμφισβητήσει είμαι στην διάθεση του.
     Σίγουρα όποιος δουλεύει κάνει και λάθη και όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Δεν γίνεται όμως να ισοπεδώνουμε τα πάντα επειδή κάποιοι έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να περνανε προς τα έξω την δική τους γραμμή με σκοπό να αποποιηθούν των τεράστιων ευθυνών τους…
     Στον αθλητισμό υπάρχει δυστυχώς και η αποτυχία και ο Πλατανιάς , όπως και όλοι μας , θα πρέπει να μάθει  από τα λάθη που έγιναν φέτος ώστε να μην επαναληφθουν  και η ομάδα να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο δυνατή , για να κάνει μια καινούρια προσπάθεια να ξαναβρεθεί στα σαλόνια της SUPER LEAGUE .
Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέλιο Βαρουξακη και την τότε διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στην ομάδα του Πλατανιά αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Μαθιουλακη και την τωρινή διοίκηση που συνέχισε αυτή την συνεργασία  και με προώθησε στην πρώτη ομάδα καθώς και στα στελέχη από τα γραφεία για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια .
Ευχαριστώ πολύ