Ο Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές απόψεις, λέει ο Θεοδωράκης –Μιλά για κακούς οιωνούς στην κυβέρνηση

15.20
Δεν έκρυψε τον προβληματισμό και τη δυσφορία του ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
 
Λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα – θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα- ο αρχηγός του Ποταμιού δήλωσε πως «ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις. Υπάρχει ένας κακός οιωνός με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να δούμε τι θα κάνει.»
 
Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά η συγκρότηση κυβέρνησης ανακοινώνεται από τον αρχηγό του έκτου κόμματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρκέστηκε να πει ότι ο Ελληνας επίτροπος επικοινώνησε χθες μαζί του για να τον συγχαρεί για την είσοδο του Ποταμιού στη Βουλή. Δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Αθήνα, πρόσθεσε.
 
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο:
 
Θα δώσετε ψήφο ανοχής;
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά πρέπει να έρθουν μετά και από τη συνάντηση με τον κύριο Τσίπρα, αλλά κυρίως μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, να δούμε δηλαδή τι θέλει να κάνει για τη χώρα. Υπάρχει όμως ένας κακός οιωνός με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Εμείς θα περιμένουμε, γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει σελίδα η χώρα. Το έχουμε πει, αυτή η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, πρέπει να κάνει κάποια βήματα μπροστά. Θα τα κάνει; Περιμένουμε λοιπόν από τον Πρωθυπουργό και όχι τον κύριο Καμμένο, να μας πει τι θέλει να κάνει και αναλόγως θα απαντήσουμε.
 
Ακούγεται το όνομα του κυρίου Αβραμόπουλου για την προεδρία, εσείς πως θα κινηθείτε;
Είναι νωρίς. Ο κύριος Αβραμόπουλος με πήρε χθες τηλέφωνο, και τον ευχαριστώ, για να με συγχαρεί για το αποτέλεσμα αφού και αυτός, όπως και κάποιοι άλλοι, εκτίμησαν ως σημαντικό το ότι το Ποτάμι εμφανίστηκε πριν από 11 μήνες και σήμερα είναι το τρίτο Δημοκρατικό κόμμα της χώρας. Δεν μιλήσαμε όμως για την πιθανή μετακόμιση του στην Αθήνα.
 
Περιμένατε, ως Τρίτη δύναμη, κάτι καλύτερο από τον κύριο Τσίπρα;
Αυτό που περιμένουμε από τον κύριο Τσίπρα είναι να κρατήσει τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία, να κρατήσει τη χώρα σταθερά στην Ευρώπη και να προωθήσει στην Ελλάδα μεγάλες αλλαγές, ριζικές αλλαγές, χωρίς κομματικούς ζυγούς. Αυτό περιμένουμε.
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr