Ο κύβος ερρίφθη για την ιδιωτικοποίηση της υγείας λένε οι γιατροί – “Όχι να πουν και οι πολίτες στο νομοσχέδιο”

17.30

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας λένε οι υγειονομικοί στη χώρα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας το οποίο επιτρέπει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς εκτός από τη λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου να εργάζονται και σε κλινικές ιδιωτών. Παράλληλα επιτρέπει στους νοσοκομειακούς γιατρούς να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς να διεκδικούν θέσεις συντονιστών Διευθυντών ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται κλινικές και τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία με αποκορύφωμα την κατάργηση όλων των θέσεων γιατρών του ΕΣΥ που έχουν προκηρυχτεί από τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 και δεν πληρώθηκαν.

Το πρωί υγειονομικοί, τεχνικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό προχώρησαν σε στάση εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτήρισαν έκτρωμα καθώς όπως τόνισαν όποιος μπορεί να πληρώνει θα έχει περίθαλψη και όποιος όχι θα αφήνεται στην τύχη του.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ κάλεσαν στο πλευρό τους όλους τους πολίτες καθώς πριν την ψήφιση εκείνοι είχαν ενημερωθεί για 35 άρθρα, στη διαβούλευση έγιναν 56 ενώ στη Βουλή κατατέθηκαν 68.

Η αύξηση στον μισθό των γιατρών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο είναι το τυράκι στη φάκα λένε οι ίδιοι, αφού θα παραμείνουν κάτω από το επίπεδο του 2009.

Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκαν σήμερα αρκετοί σύλλογοι και σωματεία.