Ο “Χρυσαετός Χανίων” άνοιξε τα φτερά του- Λαμπρά τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων προπόνησης στην Χρυσοπηγή

15.43

Με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της ελληνορωμαϊκής πάλης στην περιοχή των Χανίων άνοιξε και επίσημα χθες τα φτερά του ο νέος αθλητικός σύλλογος «Χρυσαετός Χανίων» . Πίσω από την αξιόλογη πρωτοβουλία και τη δημιουργία ενός χώρου προπόνησης στην περιοχής της Χρυσοπηγής που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από χώρες του εξωτερικού βρίσκεται ο επιχειρηματίας Θωμάς Κυριακίδης, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στα Χανιά .

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτος.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του νέου αθλητικού συλλόγου Χρυσαετός Χανίων βρίσκονται τρεις βασικές αξίες . Δύναμη – Πειθαρχία – Σεβασμός και βασική επιδίωξη είναι να προσφέρει σε παιδιά από 5 ετών, εφήβους και ενήλικες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την πάλη , ένα άθλημα με βαθιές ρίζες στην ελληνική αθλητική παράδοση, το οποίο ενισχύει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ανάπτυξη.

Λαμπρό παράδειγμα ο Έλληνας αθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης που έδωσε το παρόν στα εγκαίνια. Είχε αναδειχθεί τον Σεπτέμβριο του 2025 Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης στην κατηγορία των 79 κιλών.

Οι εγκαταστάσεις του νέου συλλόγου Χρυσαετός βρίσκονται στην οδό Πατριάρχου Βαρθολομαίου 14, στην Χρυσοπηγή Χανίων.



Οι ώρες προπονήσεων είναι από 17:00–18:00 το απόγευμα για παιδιά 5–12 ετών και από τις 18:00–19:00 για εφήβους 13+ και ενήλικες .