Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο να απεργήσει!

07.45

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία  με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει για το ασφαλιστικό μεταξύ άλλων να πηγαίνει την σύνταξη στα 67 χρόνια, να μιλάει για πλήρη σύνταξη μόνο μετά από 40 συναπτά έτη εργασίας, να προχωρά σε νέα μείωση των κύριων συντάξεων και να ισοπεδώνει τις επικουρικές συντάξεις, να καταργεί το  ΕΚΑΣ προχωρά σε νέα μείωση του εφάπαξ, όμως η Κουμουνδούρου δεν παύει να καλεί σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος συμμετέχει στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και επιπλέον καλεί σε μαζικό ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων  με την “προτροπή”:  “ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, απαντώντας στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών κέντρων της χώρας” και αυτή βέβαια είναι η δεύτερη φορά που κινείται έτσι το κόμμα της Κουμουνδούρου μετά την συμμετοχή στην κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου.

Με την ανακοίνωση του τμήματος φαίνεται ξεκάθαρα η πολιτική που προωθεί το κυβερνών κόμμα και σύμφωνα με την οποία για όλα φταίνε οι “προηγούμενοι” ανεξάρτητα αν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας “ψάχνει”… συνοδοιπόρους στην κυβερνητική τακτική που προωθεί!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

?Οι λαϊκοί αγώνες, τα κοινωνικά κινήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για μια πραγματική δημοκρατία, για την ανατροπή της βαριάς κληρονομιάς που έχει αφήσει η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Μέσα από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του κόσμου της δουλειάς μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, απαντώντας στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών κέντρων της χώρας. Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συμμετοχή τους στην Απεργιακή κινητοποίηση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για την προστασία και την ενίσχυση των ταξικών τους συμφερόντων, να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Ειδικότερα αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που:

-θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό – κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών.

-δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους

Η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του πλούτου της κοινωνικής ασφάλισης. Μια λεηλασία με πολλές μορφές και αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών για το PSI. Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης να καταλογιστούν ευθύνες για αυτές τις επιλογές.

Σήμερα είναι απαραίτητο ο κόσμος της δουλειάς να διεκδικήσει μια «ανακεφαλαιοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να αναπληρωθεί η απομείωση των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης κρίνεται απαραίτητη η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με νέους πόρους όπως π.χ. μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Η μάχη για την κοινωνική ασφάλεια συνδέεται και με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το χτύπημα της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και την οργάνωση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.

Οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν?.

Πηγή: reporter.gr