Ο στρατός της Tαϊλάνδης συνομιλεί με τις εμπόλεμες πολιτικές πλευρές

09.43
Μπανγκόκ
Συναντήσεις με τις ηγεσίες των αντίπαλων πολιτικών κομμάτων και φορέων, μέλη της Εκλογικής Επιτροπής και γερουσιαστές θα έχει η ηγεσία του στρατού της Ταϊλάνδης, μία ημέρα μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου.

«Ο στρατηγός Πραγιούθ συγκάλεσε συνάντηση στη Λέσχη Στρατού με όλες τις πλευρές για να μιλήσουν για τρόπους εξόδου της χώρας από την κρίση» ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του στρατού, αναφερόμενος στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου.

Ο αρχηγός του στρατού θα συζητήσει με τους «κεντρικούς παίκτες» στην πολιτική σκηνή το μεσημέρι σε μία πρωτοφανή, όπως ενδεικτικά την χαρακτηρίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  συνάντηση των πολιτικών αντιπάλων που βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής κρίσης.

Στο μεταξύ, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η κυβέρνηση εμποδίσθηκε σήμερα να χρησιμοποιήσει το γενικό επιτελείο κρίσης που έχει δημιουργήσει.

Η Γραμματεία του υπουργείου Άμυνας «είπε στο μεταβατικό πρωθυπουργό και στην υπόλοιπη κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσουν τα γραφεία τους», στα οποία η κυβέρνηση συνεδρίαζε μετά τον αποκλεισμό της έδρας της από διαδηλωτές προ μηνών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό