Όχι στις ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο λένε οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

16.39

Αντίθετοι στις ηλεκτρονικές εκλογές και στο Ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Πρυτανείας διαμαρτυρόμενοι για το mail που τους στάλθηκε στο οποίο ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων τους ζητούσε να ορίσουν ηλεκτρονικά και να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους στα συλλογικά όργανα.

Ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο αρμόδιος Αντιπρύτανης Μιχάλης Λαγουδάκης, απουσίαζαν από το Πολυτεχνείο και ο Αντιπρύτανης Μιχάλης  Ζερβάκης, άκουσε τις αντιδράσεις των φοιτητών. Τους είπε ότι ο νέος νόμος δεν αλλάζει τον τρόπο έκφρασης των φοιτητών απλά τη διαδικασία η οποία θα είναι ηλεκτρονικά.

Οι φοιτητές υπογραμμίζουν ότι μπορεί να υπάρχει ενιαίος σύλλογος αλλά όχι ψηφοδέλτιο αφού ο κάθε υποψήφιος πρέπει να γνωρίζουν σε ποια φοιτητική παράταξη ανήκει, ενώ δικαίωμα ψήφου ηλεκτρονικά δε μπορεί να έχει ένας φοιτητής που μένει σε άλλο μέρος της Ελλάδας και επισκέπτεται το Πολυτεχνείο μόνο στην εξεταστική.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητικές εκλογές είχαν γίνει τον περασμένο Μάιο και στο e mail που έλαβαν, πρέπει να ψηφίσουν ηλεκτρονικά στις 14 Νοεμβρίου, κάτι που οι φοιτητές δε θέλουν να κάνουν.