Οδός Ψαρρού: Μετακίνησαν τους κάδους απορριμμάτων και… «πνίγηκαν» στα σκουπίδια

14.16

Πολλές φορές η δύναμη της συνήθειας, δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί μια γειτονιά του Ρεθύμνου, η οποία “πνίγηκε” στα σκουπίδια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

 

Ο λόγος για την οδό Ψαρρού, από την οποία ο δήμος απομάκρυνε τους κάδους απορριμμάτων, επειδή ήταν αδύνατη η διέλευση των απορριμματοφόρων.

 

Οι κάτοικοι όμως αντί να προχωρήσουν λίγα μέτρα για να φτάσουν στους κάδους, προτίμησαν να πετούν τα σκουπίδια τους στο σημείο που μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένοι οι κάδοι?

 

Στην πίσω είσοδο του Ξενία, τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει ένα μικρό βουνό. Αυτή ήταν η εικόνα της οδού Ψαρρού στο Ρέθυμνο, το μεσημέρι της Κυριακής.

 

Σήμερα το πρωί τα σκουπίδια είχαν εξαφανιστεί, ενώ ο δήμος τοποθέτησε μια πινακίδα που αναφέρει ότι οι κάδοι απορριμμάτων έχουν μεταφερθεί στην οδό Γιαμπουδάκη, δηλαδή σε απόσταση λίγων μέτρων.

 

Η δύναμη της συνήθειας όμως, αποδεικνύεται ακόμα πιο δυνατή. Πριν καλά – καλά προλάβουμε να απομακρυνθούμε από το σημείο, ένας ηλικιωμένος κύριος πετά από απόσταση μια σακούλα απορριμμάτων.

 

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για την μεταφορά των κάδων, που εδώ και πολλά χρόνια ήταν στο ίδιο σημείο.

 

Λίγο αργότερα, στην οδό Ψαρρού καταφθάνει και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Λελεδάκης, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει σε κάτοικο της περιοχής το λόγο για τον οποίο ο δήμος αναγκάστηκε να απομακρύνει τους κάδους απορριμμάτων.

 

Φεύγοντας πάντως, ο ίδιος ο κ. Λελεδάκης πήρε μαζί του και την σακούλα με τα σκουπίδια που είχε πετάξει νωρίτερα ο ηλικιωμένος κύριος, καθώς και ότι άλλα απορρίμματα βρίσκονταν στο δρόμο, προκειμένου να τα μεταφέρει στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων?.