Οι 4 τσιγγάνοι που εμπλέκονται στην νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας»

16.08
Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας τεσσάρων τσιγγάνων, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε νέα υπόθεση «μκρής Μαρίας» που αποκαλύφθηκε στη Σπάρτη. Σε καταυλισμούς των περιοχών Τραπεζοντή και Καλύβια Σοχάς εντόπισαν δύο τετράχρονα, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι και από την εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι το γενετικό υλικό των παιδιών δεν ταυτίζεται με αυτό των φερόμενων ως γονιών τους.
 
Πρόκειται για τους Ιωάννη Χ. Καραγιάννη, 29χρόνων, Σοφία Σ. Καραγκούνη, επίσης 29 χρόνων, Νεκτάριο -Κωνσταντίνο Σ. Καραγκούνη, 35χρόνων και Καλλιόπη Ν. Καραγιάννη, 28χρόνων, όλοι τους από τη Σπάρτη.
 
Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η αστυνομία για την υπόθεση, αναφέρονταν τα εξής:
 
Χθες (21.5.2015) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Λακωνία, βρέθηκαν δυο ανήλικα παιδιά, αγόρι και κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου, τα οποία διέμεναν με διαφορετικές οικογένειες.
 
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το αγόρι διέμενε σε καταυλισμό στη Τραπεζοντή Λακωνίας, μαζί με 29χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ και την 29χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ σύζυγο του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το κορίτσι διέμενε ομοίως σε καταυλισμό στα Καλύβια Σόχας Λακωνίας, μαζί με 35χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ και 28χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ.
 
Επειδή τα χαρακτηριστικά των ανήλικων παιδιών διαφοροποιούνται εμφανώς από αυτά των φερόμενων ως γονέων, αυτοί προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.
 
Κατά τη διάρκεια της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που επακολούθησε, ενισχύθηκε η πεποίθηση ότι τα δυο ανήλικα παιδιά δεν είναι τέκνα τους καθώς οι φερόμενοι ως γονείς προέβαλλαν συνεχώς αντικρουόμενους ισχυρισμούς.
 
Διενεργήθηκαν άμεσα εργαστηριακές εξετάσεις DNA, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων των ανηλίκων και των γενετικών στοιχείων των φερόμενων ως γονέων τους.
 
Οι τέσσερις ΡΟΜΑ συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.
 
Με αίτημα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης ζητήθηκαν σχετικές διατάξεις από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, προκειμένου να αφαιρεθεί προσωρινά η επιμέλεια των ανηλίκων από τις οικογένειες των ΡΟΜΑ και να παραδοθούν στο Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.
 
 
ethnos.gr