Οι Anonymous ετοιμάζουν κυβερνοεπίθεση εναντίον του Μουντιάλ

09.53
Δύο μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μια άρτια οργανωμένη, μεγάλης κλίμακας κυβερνο-επίθεση η οποία θα στοχεύσει κυρίως σε εταιρικούς χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  

Το Reuters εξασφάλισε συνέντευξη με φερόμενο μέλος των Anonymous το οποίο συστήνεται ως "Che Commodore" και απεκάλυψε με λεπτομέρεια τα σχέδια της ομάδας για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.  

" Έχουμε έτοιμο το πλήρες σχέδιο της επίθεσης." δήλωσε στο πρακτορείο ο Commodore. " Έχουμε ήδη προχωρήσει σε δοκιμές που γίνονται αργά το βράδυ για να βρούμε τα πιο ευάλωτα σημεία των στόχων οι οποίοι είναι κυρίως χορηγοί και μεγάλες πολυεθνικές που χρηματοδοτούν το Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Η λίστα με τους χορηγούς που περιλαμβάνει η λίστα των Anonymous αναφέρει κολοσσιαία brands όπως η Coca Cola, η Budweiser, η Emirates Airlines και η Adidas .   Σύμφωνα με τον Commodore, μία από τις δοκιμές τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πέτυχε να χακάρει τον διακομιστή του Υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας και ακολούθησε διαρροή δεκάδων απόρρητων εγγράφων.  

Ο Commodore ανέφερε πως ο χάκερ AnonManifest χρησιμοποίησε ένα ιό Trojan ο οποίος εισέβαλε σε βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εξωτερικών, παραβίασε τους κωδικούς των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών διπλωματών και διέρρευσε 333 έγγραφα. Ο μυστηριώδης συνεντευξιαζόμενος χαρακτήρισε την επιχείρηση ως τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφάλειας του κυβερνοχώρου στην Βραζιλία, δεδομένου ότι πέρασαν στα χέρια του περισσότερα έγγραφα και από το σκάνδαλο με την NSA η οποία είχε αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό ηλεκτρ. ταχυδρομείου του Προέδρου Dilma Roussef.  

Σε απάντηση των ισχυρισμών, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Reuters ότι μόλις 55 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν και τα μόνα έγγραφα που ελήφθησαν είναι ασήμαντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονται από το εσωτερικό αρχείο εγγράφων του υπουργείου.  

Η ομάδα των Αnonymous επιδιώκει σύμφωνα με τη συνέντευξη να εκφράσει την οργή της σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να χρηματοδοτήσει με τεράστια ποσά το τουρνουά ποδοσφαίρου τη στιγμή που πολλοί από τους εξαθλιωμένους πολίτες της Βραζιλίας δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλές βασικές υπηρεσίες.  

Ενώ η χώρα έχει ήδη επιβαρυνθεί με δεκάδες καθημερινές διαμαρτυρίες κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτή είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση που αν επαληθευτεί θα θεωρηθεί υψηλού κινδύνου επίθεση που θα πρέπει να την ανησυχεί.    

Αρκετοί έσπευσαν να ισχυριστούν πως η συνέντευξη με τον Che Commodore δεν έχει καμία βαρύτητα και δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη απειλή μιας και κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ταυτότητά του, την ιεραρχία και την πραγματική του σχέση με την ομάδα.  

Αν και μέλη της ομάδας έχουν στο παρελθόν συλληφθεί , λέγεται ότι η άτυπη και μη – ιεραρχική δομή των Anonymous καθιστά πολύ δύσκολο για τις αρχές να εντοπίζουν τα μέλη του.   

 
Πηγή: www.lifo.gr