Οι αντίπαλοι του ΝΟΧ ΑΝΕΚ LINES στην Α2

16.22

Τους αντιπάλους του στο νέο πρωτάθλημα πόλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας γνωρίζει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ΑΝΕΚ LINES μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ.

Ειδικότερα, η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα καλείται να συμμετάσχει στον 1ο όμιλο παίζοντας απέναντι στους εξής αντιπάλους:

• Απόλλων Σμύρνης
• ΓΣ Περιστερίου
• Ηλυσιακός
• Ιωνικός Νίκαιας
• Ν.Ο. Ρεθύμνου
• Νηρέας Χαλανδρίου
• ΟΦΗ

Το πρωτάθλημα της Α2 πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2017, με την Α’ Φάση ν’ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου, με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ από όπου θα προκύψουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου στην Α1, ενώ στο πλαίσιο των πλέι άουτ θα γίνουν γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Α2.

Σε ό,τι αφορά τον 2ο όμιλο της Α’ Φάσης συγκροτούν οι εξής ομάδες: ΓΣ Ηλιούπολη, ΟΥΚ Βόλου, Μίλων, Νηρέας Γέρακα, Ν.Ε. Πατρών, Νίκη Βόλου, Α.Ε. Χαϊδαρίου και Ν.Ο. Χαλκίδας.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Με την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης, οι ομάδες από το 1-4 στους δύο Ομίλους (σύνολο 8) συγκροτούν με κλήρωση ανά θέση, δύο νέους Ομίλους για τη Φάση των Πλέι οφ με βαθμολογία 3 (1ος), 2 (2ος), 1 (3ος) και 0 (4ος).

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 4) θα αγωνιστούν στη συνέχεια (16-18 Ιουνίου 2017) για θέσεις 1-4, σε χιαστί αγώνες (1Α – 2Β, 1Β – 2Α) στις δύο νίκες και στη συνέχεια (14-16 Ιουλίου 2017) οι μεν Νικήτριες των αγώνων αυτών θα παίξουν (ένα παιχνίδι) για τον τίτλο του πρωταθλητή, οι δε Ηττημένες επίσης σε ένα παιχνίδι, για την 3η θέση.

Αγώνες Κατάταξης, υποχρεωτικά, θα παίξουν οι δύο 3οι των Ομίλων (5η θέση) και οι δύο 4οι (7η θέση).

Στην Α1 Εθνική Κατηγορία ανέρχονται οι 2 πρώτες ομάδες της Κατάταξης, δηλαδή εκείνες που θα αγωνιστούν στον Τελικό.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 των δύο Ομίλων της Α’ Φάσης (σύνολο 8), θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ σε έναν Όμιλο, όλοι εναντίον όλων, με τους 5ους να έχουν 3β.,τους 6ους 2β., τους 7ους 1β. και τους 8ους 0β (16-18 Ιουνίου και 14-16 Ιουλίου 2017) .

Από τον Όμιλο αυτό, των πλέι άουτ, οι 4 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν στην Κατηγορία.