Οι Ιάπωνες τρώνε τομάτα που ρίχνει την πίεση – Γιατί ψάχνει το μέλι το ΜΑΪΧ

17.23

Μια νέα συνεργασία έχει ξεκινήσει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη χαρτογράφηση όλων των Ελλήνων μελισσοπαραγωγών. Καθημερινά στην ιστοσελίδα του ΜΑΙΧ υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μέλι το οποίο μπορούν να επισκέπτονται για να ενημερώνονται οι παραγωγοί.

Όπως είναι γνωστό, η χρήση και η ύπαρξη αντιβιοτικών στο μέλι απαγορεύεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ελληνικές εταιρείες και παραγωγοί που θέλουν πιστοποιητικά καθαρότητας του μελιού τους στέλνουν δείγματα στο ΜΑΙΧ που διαθέτει ένα από τα τρία εργαστήρια πανελλαδικά σχετικά με Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς. Στόχος είναι ο έλεγχος για τυχόν νοθεία στο προϊόν.

Στο πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού φόρουμ όμως που πραγματοποιείται στο ΜΑΙΧ, αναφέρθηκαν και όλες οι εξελίξεις γύρω από την τομάτα που οι Ιάπωνες την καλλιεργούν πλέον ως φάρμακο για την αρτηριακή πίεση, μέσω της γενετικής βελτίωσης και όχι μεταλλαγμένων σπόρων.

Στόχος είναι η αδειοδότηση και από άλλες χώρες για βελτιωμένα τρόφιμα που θα βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό και σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου.