Οι λόγοι που ο Δημήτρης Φραγκάκης δε δέχεται τη βουλευτική έδρα για τα Χανιά – Τι θα κάνει ο Κασσελάκης

16.57

Επιβεβαίωσε τις φήμες ότι δε θα αναλάβει τη βουλευτική έδρα της ΝΔ, που χήρεψε με τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη για τα Χανιά, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης. Ο ίδιος με ανακοίνωση του γνωστοποιεί τους λόγους που δε δέχεται την αναπλήρωση της έδρας στη Βουλή ως πρώτος επιλαχών. Να θυμίσουμε πως και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές είχε ήδη τοποθετηθεί, λέγοντας πως δε θέλει να θέσει υποψηφιότητα για τα Χανιά.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης είχε έρθει 4ος στις εκλογές του 2019 και πέμπτος ο γιατρός Γιάννης Κασσελάκης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι εκείνος που θα αναλάβει τη βουλευτική έδρα μέχρι τις εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρει:

 «Στέκομαι με σεβασμό στο πένθος της οικογένειας του Μανούσου Βολουδάκη, οφείλω όμως θεσμικά να ξεκαθαρίσω την στάση μου σχετικά με την βουλευτική έδρα στο νομό Χανίων. Παρόλο που στις εκλογές του 2019 ήμουν πρώτος επιλαχών, δεν θα αναλάβω την έδρα στο νομό Χανίων.

Λόγω των σημαντικών υποχρεώσεών μου στον ΕΟΤ, της ανάθεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από τον Πρωθυπουργό ενόψει εθνικών εκλογών αλλά και την ήδη δεδηλωμένη απόφαση να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Για το σκοπό αυτό απέστειλα σήμερα σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα».

Ο Ιωάννης Κασσελάκης είναι γεννημένος στον Σκινέ Χανίων, είναι το τρίτο παιδί αγροτικής οικογένειας ειδικός παθολόγος, στον Αλικιανό του Δήμου Πλατανιά, παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών.