Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες μαθαίνουν Krav Maga

20.48

Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες στα Χανιά, μαθαίνουν πώς να αφοπλίζουν παραβάτες κυνηγούς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με την τεχνική του Κραβ Μαγκά. Χωρίς τη χρήση όπλου, μόνο με το σώμα τους, τους ρίχνουν στο έδαφος και τους συλλαμβάνουν. 
 
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους έχει ενταχθεί το Κραβ Μαγκά που σημαίνει Μάχη Επαφής, για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, στα βουνά σε δύσκολες καταστάσεις.


 
Πόσοι από εμάς γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν τον εαυτό τους σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση στο δρόμο; Αν κάποιος τους απειλήσει με μαχαίρι ή με όπλο μπορούν να τον αφοπλίσουν; Οι εκπαιδευτές της πολεμικής τέχνης Κραβ Μαγκά λένε ναι και θα τους πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα (από 3 έως 5).
 
Συχνά θύματα επίθεσης είναι οι γυναίκες. Τρεις κινήσεις αρκούν για να ξεφύγει από τα χέρια του δράστη και να τρέξει για να ζητήσει βοήθεια.
 
Στα Χανιά βρίσκεται αυτές τις ημέρες Ισραηλινός εκπαιδευτής του Κραβ Μαγκά ο οποίος είναι 3ος στην Παγκόσμια κατάταξη στην προστασία  πολύ σημαντικών προσώπων των λεγόμενων VIP. O Ισραελ Τονιρ ήρθε να δείξει στους Χανιώτες πώς να γίνουν σωματοφύλακες πολιτικών, διεθνούς φήμης καλλιτεχνών αλλά και επιχειρηματιών που συχνά πέφτουν θύματα επίθεσης. 
 
Αρκετοί παρακολουθούν μαθήματα αυτοάμυνας με την τεχνική του Κραβ Μαγκά τόσο για να προστατέψουν τους εαυτούς τους όσο και άλλους.. Περιλαμβάνει κινήσεις από το Καράτε, το Αϊκίντο, το Τζούντο και άλλες πολεμικές τέχνες. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, η ισραηλινή αστυνομία και η Μοσσάντ πριν 40 χρόνια άρχισαν και αυτές να χρησιμοποιούν το Κραβ Μαγκά.
 
Το Κραβ Μαγκά είναι ένα πρακτικό σύστημα αυτοάμυνας δοκιμασμένο σε αληθινές συνθήκες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ευκολία στην εκμάθηση, αφού στηρίζεται στις φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπου.