Οι περιοχές που οι παραγωγοί πρέπει να ψεκάσουν μόνοι τους στα Χανιά για τον δάκο

16.11

Υπάρχουν παραγωγοί που είτε λόγω βιολογικών καλλιεργειών είτε επειδή θέλουν μόνοι τους να κάνουν τους δολωματικούς ψεκασμούς παίρνουν την απόφαση μέσω των Δήμων στους οποίους ανήκουν να ζητήσουν από την Περιφέρεια να μην ψεκάσει στις περιοχές τους. για τον λόγο αυτόν δεν καταβάλουν και το αντίστοιχο τέλος για τη δακοκτονία ανάλογα της παραγόμενης ποσότητας.

 

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

1) Δήμος Κισσάμου

α) Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου: Οικισμός Μελισσιάς της Τ.Κ. Κάμπου, Τ.Κ. Στροβλών.

γ) Δημοτική Ενότητα Μηθύμνης : Τ.Κ. Σασσάλου

2) Δήμος Πλατανιά

α) Δημοτική Ενότητα Βουκολιών: Οικισμοί Κεφάλας (Άνω και Κάτω Κεφάλας) και Φωτακάδω της Τ.Κ. Βουκολιών, Οικισμός Μεσαυλίων της Τ.Κ. Κακοπέτρου

β) Δημοτική Ενότητα Μουσούρων : Τ.Κ. Κουφού, Τ.Κ. Ορθουνίου, Τ.Κ. Ψαθογιάννου.

γ) Δημοτική Ενότητα Πλατανιά: Τ.Κ. Μανωλιόπουλου και Οικισμός Λίμνη της Τ.Κ. Ζουνακίου

3) Δήμος Χανίων: Τ.Κ. Αγυιάς

 

ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΕ:

Δακοκτονία δεν θα πραγματοποιηθεί και στις Δ.Κ. Χανίων και Σούδας και Τ.Κ. Απτέρων, Τσικαλαριών, Αρωνίου και Κουνουπιδιανών του Δήμου Χανίων καθώς δεν βρέθηκε ανάδοχος για την πραγματοποίηση των δολωματικών ψεκασμών και στις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες της Περιφέρειας Κρήτης.

ΛΟΓΩ ΑΚΑΡΠΙΑΣ

Σε διαδικασία εξαίρεσης από το πρόγραμμα είναι και οι Τ.Κ. Σούγιας, οι οικισμοί Παλαιόχωρας, Βληθιά και Ανύδρων της τοπικής κοινότητας Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου Σελίνου και Κάμπου και Αμυγδαλοκεφαλίου του Δήμου Κισσάμου λόγω ακαρπίας, χωρίς όμως να έχει βγει ακόμη η σχετική απόφαση.

Στις περιοχές αυτές, οι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση του δάκου με δικά τους μέσα.

Οι ιδιωτικές επεμβάσεις πρέπει να γίνονται πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας τα αναγραφόμενα στην ετικέτα των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και την σχετική νομοθεσία που αφορά στην χρήση γεωργικών φαρμάκων.