Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝ” ρίχνουν βολές στη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου

11.45

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον του Δήμου Χερσονήσου που αφορά την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο συμβάσεων υπαλλήλων ΟΤΑ 

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Δήμου Χερσονήσου στο ζήτημα της συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ΟΤΑ η δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» επισημαίνει πως:


Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αρνήθηκε κατά πλειοψηφία να πει ΟΧΙ στον επανέλεγχο των συμβάσεων με επανακαθορισμό κριτηρίων, που προωθεί η κυβέρνηση και που στοχεύει στην εξεύρεση των υποψηφίων προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, στα πλαίσια των μνημονιακών της δεσμεύσεων.


Στην πρόταση της κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ για την Κοινωνία και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» να συμπαρασταθεί ο Δήμος Χερσονήσου στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και να μην συμπράξει στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, τόσο η  Συμπολίτευση του κ. Μαστοράκη, όσο και η Μείζον Αντιπολίτευση του κ. Σέγκου επέλεξαν να ευθυγραμμιστούν με τις κυβερνητικές εντολές.


Ουδείς λέει «ναι» σε πλαστά δικαιολογητικά, ο έλεγχος αυτός εξελίσσεται, σαφώς και πρέπει να συνεχιστεί και όπου αποκαλυφθούν παρανομίες οι υπεύθυνοι να υποστούν τις συνέπειες, τόνισε ο επικεφαλής των ΠΟΛΙΤΩΝ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης. Επισήμανε όμως, ότι η επανεξέταση και ο επανέλεγχος όλων των συμβάσεων με επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης, δε στοχεύει να βρει τυχόν πλαστά δικαιολογητικά  αλλά στήνει μηχανισμούς απολύσεων, αδιακρίτως για δικαίους και αδίκους.


Η μοναδική υποχώρηση του Δημάρχου κ. Μαστοράκη στις πιέσεις του κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη αφορούσε το ζήτημα της αξιολόγησης των υπαλλήλων όπου και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την εξέταση του θέματος από τα νέα συλλογικά όργανα της ΚΕΔΕ, δεν θα αποστείλει τα στοιχεία για την έκδοση της απόφασης κατανομής των ποσοστών .


Είναι περίπου σαφές πως ο κ. Δήμαρχος έχει αποφασίσει να ευθυγραμμιστεί με τις εντολές κατάταξης των υπαλλήλων, βαθμολογώντας το 25% από αυτούς ως άριστους, το 60% ως μέτριους και το 15% ως ανεπαρκείς  και απλά περιμένει τις εξελίξεις στην ΚΕΔΕ και το πολιτικό σκηνικό της χώρας για να δει τι θα πράξει.


Εμείς λέμε, πως χρειάζεται τόλμη και καθαρότητα για να υπερασπιστείς το δίκιο αλλά και για να αρθρώσεις την τυχόν αντίθεσή σου.


Δεν γίνεται να πατάς σε δύο βάρκες, να είσαι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».