Οι πολίτες σήμερα διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα

10.21

Φορείς και εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε συλλαλητήρια σε όλη χώρα σήμερα το απόγευμα.

Στις 19.30 θα γίνει η συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στα νέα μετρα και τα σκληρά μέτρα λιτότητας. 

Σε Ρέθυμνο και Χανιά, θα γίνουν ανάλογα συλλαλητήρια. 

Κάλεσμα του ΕΠΑΜ για το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας
 
Όλοι στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:30, κατά των δόλιων μέτρων κατάσχεσης των σπιτιών μας, αναφέρει το ΕΠΑΜ στην ανακοίνωσή του.
 
Στις 22 Ιουλίου η βουλή επανέρχεται για την τελευταία πράξη των προαπαιτούμενων νομοσχεδίων που μας οδηγούν στο τρίτο Μνημόνιο.
 
Είναι η καθοριστική ψηφοφορία για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας, που θα πετάξει με «βουβές δίκες» όλους τους οφειλέτες έξω από τα σπίτια τους.
 
Είναι η ψηφοφορία για τον εκμηδενισμό μισθών και συντάξεων.
 
Είναι η παραχώρηση στην ΕΚΤ του δικαιώματος να προχωρήσει μονομερώς σε κούρεμα καταθέσεων και ομολόγων.
 
Το ΕΠΑΜ καλεί όλους τους Έλληνες σε παράταξη αγώνα.
 
Να ήμαστε όλοι εκεί. Με τις σημαίες μας, με την αγωνιστικότητά μας, με το πείσμα μας.
 
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ
 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ
 
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
 
 
Ανοικτή επιστολή του ΕΚΗ προς τον πρωθυπουργό και τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
 
Αξιότιμοι κύριοι-ες,
 
Με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές οι εργαζόμενοι και γενικά τα λαϊκά στρώματα και νοικοκυριά του Νομού μας, έστειλαν στην Βουλή των Ελλήνων, όχι ένα αλλά τρία πρώην μέλη της Διοίκησης του Εργατικού  Κέντρου, ελπίζοντας με αυτές τις επιλογές σε ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο. Αντί αυτού βλέπουμε ένα τρίτο μνημόνιο να έρχεται με νέα επώδυνα μέτρα, όπου το μάρμαρο για άλλη μία φορά πληρώνουν τα ίδια κορόιδα δηλ. οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες.
 
Μας λέτε ότι δεν είχατε άλλη επιλογή γιατί θα καταστρεφόταν η χώρα ή ότι απλά στηρίζετε την Κυβέρνηση (αλήθεια τα ίδια δε μας έλεγαν και οι προηγούμενοι?),  χωρίς όμως να αναφέρεστε ότι σε αυτό το αδιέξοδο οδηγηθήκαμε με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία επί πέντε μήνες με όλο μαγκιά μας ανακοίνωνε ότι πληρώνονται χωρίς δανεισμό κανονικά οι δώσεις προς την ΕΚΤ, αποστραγγίζοντας με αυτό τον τρόπο ασφαλιστικά ταμεία, Δήμους, αποθεματικά ΤτΕ κ.τ.λ., και αφού επί πέντε μήνες «πνίξατε» την αγορά και με κλειστές Τράπεζες, επιλέξατε να συγκρουστείτε, γεγονός που αποτέλεσε την αιτία αδιεξόδου για την επιλογή του νέου μνημονίου.
 
Το ΕΚΗ και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στήριξαν τον αγώνα της ΕΡΤ, των καθαριστριών του Υπουργείο Οικονομικών κ.τ.λ., αλλά εργαζόμενοι είναι και αυτοί του στενού ιδιωτικού Τομέα, για τους οποίους όμως δεν έχει γίνει απόλυτος τίποτα και οι οποίοι  πραγματικά είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο της ανεργίας, ζουν τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασιακών σχέσεων και αμείβονται με μισθούς πείνας.
 
Μα λέτε ότι είστε «αριστεροί» ή «πατριώτες» και λειτουργείτε προς το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, η καθημερινότητα όμως σας διαψεύδει.
 
Αλήθεια τι κάνετε για ζητήματα που κατά καιρούς έχει καταγγείλει το ΕΚΗ και αφορούν προβλήματα της καθημερινότητας που θα μπορούσατε να λύσετε ανεξαρτήτως μνημονίων?  
 
Καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας (επανασύσταση ΕΥΠΕΑ, ενίσχυση ΣΕΠΕ)
 
Κατάργηση της «μαύρης» μαθητιάς (17%) στα Ξενοδοχεία
 
Υποχρεωτική κατάθεση της μισθοδοσίας σε Τράπεζα
 
Επαναλειτουργία των  Δομών καταπολέμησης της Φτώχειας
 
Την απαράδεκτη κατάσταση στα Νοσοκομεία (αποκλειστικές νοσοκόμες κ.τ.λ.)
 
Φορολόγησης Κεφαλαίων που «βγήκαν» στο εξωτερικό  Κ.τ.λ.
 
Αξιότιμοι κύριοι-ες,
 
οι ευθύνες σας ιδιαίτερα προς τα λαϊκά στρώματα  είναι τεράστιες και ιστορικές. Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των καταστάσεων και επιτέλους να προασπίσετε όλους αυτούς που σας έστειλαν στην Ελληνική Βουλή.
 
 
Κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά της ψήφισης των μέτρων λιτότητας από τους εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο και το σύλλογο  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Η  Κυβέρνηση της «αριστεράς», μη σεβόμενη τη διπλή εντολή του λαού για ανατροπή των νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών πολιτικών της τελευταίας πενταετίας, κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική  πλειοψηφία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας και ανατροπής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Ουσιαστικά η κυβέρνηση και κατ' επέκταση ολόκληρος ο ελληνικός λαός τίθεται υπό την κηδεμονία της τρόικας τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια καθώς το μνημόνιο αυτό  προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
 
Η Κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των αντιλαϊκών μέτρων,
 
εισάγει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, μία δεύτερη δέσμη
 
σκληρών μνημονιακών μέτρων που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
 
1. Τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να γίνονται
 
δίκες – εξπρές σε ζητήματα που θα αφορούν πλειστηριασμούς ακινήτων, έτσι ώστε
 
αυτά τα ακίνητα να περιέλθουν στα «νύχια» τραπεζών και funds –  του
 
εσωτερικού και του εξωτερικού.
 
2. Την ενσωμάτωση, στο εθνικό δίκαιο της χώρας μας, της Κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη» και την εξυγίανση των τραπεζών. Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση αποτυχίας και εκκαθάρισης των τραπεζών επιλαμβάνονται οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Στα πλαίσια αυτά, ως  ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου:
 
Καλούμε όλα τα μέλη μας την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 20:30, την ώρα που ψηφίζεται το 2ο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, να συγκεντρωθούμε στην Πλατεία Μικρασιατών και να οργανώνουμε δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης απέναντι στη λεηλασία των ζωών μας (στο χώρο αυτό θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε απευθείας την προβολή της ψηφοφορίας).
 
Ζητάμε από τους τοπικούς βουλευτές του Ν. Ρεθύμνου Α. Ξανθό και Ι. Κεφαλογιάννη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσουν υπερήφανα «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα που βάζουν ταφόπλακα στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και θέτουν σε ομηρία τα όνειρα των νέων αυτού του τόπου.
 
 
Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Γεραπετριτών για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ
 
Στις 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, όλοι όσοι παράγουμε την πλούτο αυτής της κοινωνίας, πετύχαμε μια σπουδαία νίκη απέναντι στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους- εκβιαστές, το δοσίλογο πολιτικό τους προσωπικό (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κλπ) και την τρομοϋστερία των ΜΜΕξαπάτησης.  Η νίκη μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη, ιστορική σημασία γιατί επιτεύχθηκε με κλειστές τράπεζες, καθεστώς οικονομικής ασφυξίας και τρομοκράτησης στο οποίο συστρατεύτηκε σύσσωμο το μαύρο μνημονιακό μπλοκ εσωτερικού και εξωτερικού.
 
Δεν δώσαμε σε κανένα το δικαίωμα να μετατρέψει τη νίκη μας σε ήττα, το αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ μας σε ΝΑΙ. Δεν δώσαμε σε κανένα το δικαίωμα να ξαναδώσει λόγο στα μνημονιακά κατακάθια που κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας υπηρετώντας τους τοκογλύφους εκβιαστές εντός και εκτός Ελλάδας. Ο λαός, για δεύτερη φορά μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, όλους αυτούς τους απέρριψε, τους έστειλε στα σκουπίδια της ιστορίας.
 
Η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δική μας συνθηκολόγηση, όπως η ήττα της δεν είναι δική μας ήττα. Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα τον αγώνα που δίνουμε 5 χρόνια τώρα ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές που καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία μας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για να μην εφαρμοστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
 
Οργανώνουμε την αντίστασή μας με αλληλεγγύη και συλλογικότητα για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της κατάπτυστης νέας συμφωνίας και του μνημονίου που θα ακολουθήσει.
 
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να οργανωθούν μαζί μας στην Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ.
 
ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο.
 
ΟΧΙ στη χούντα της ΕΕ και του ΔΝΤ
 
ΟΧΙ στην αποπληρωμή ενός χρέους που δεν είναι δικό μας – Πλήρης διαγραφή του
 
ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους
 
Απαιτούμε ο κόπος και ο ιδρώτας του ελληνικού λαού να χρησιμοποιηθεί από το κράτος για να γίνουν εργοστάσια, υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία που θα δώσουν δουλειές και ανάπτυξη στη χώρα.