Βουλή: Στις 23:30 η συζήτηση, στις 03:00 η ψηφοφορία

23.23

Σίριαλ με τα καμώματα της Κωνσταντοπούλου – Συγκάλεσε Διάσκεψη Προέδρων στις 22:15 και πρότεινε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 6 το πρωί – Η πρότασή της απορρίφθηκε και η συνεδρίαση θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη Διάσκεψη – Άγνωστο αν θα ανέβει στο προεδρείο

Προβληματισμό προκαλεί η καθυστέρηση έκδοσης της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας προκειμένου να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση που θα καθορίσει εάν η κυβέρνηση έχει την εξουσιοδότηση με ευρύτατη στήριξη προκειμένου να αποφύγει την ρήξη και να φέρει συμφωνία.

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινούσε στις 20:30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).

Υπό αυτά τα δεδομένα, ανέφεραν ότι η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22:15, για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.

Εκεί, κατά πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρότεινε η συνεδρίαση στη Βουλή να ξεκινήσει στις 6 το πρωί του Σαββάτου. Η πρότασή της συνάντησε τη διαφωνία όλων, εκτός από του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής. Η συνεδρίαση, τελικά, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης, περί τις 23:30.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 3 τα ξημερώματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, εάν η πρόταση της προέδρου της Βουλής περνούσε, αυτό στην ουσία θα σήμαινε πώς η συζήτηση θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, καθώς η κυβερνητική αποστολή αναχωρεί για τις Βρυξέλλες στις 8 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίζει με τηλεφωνική συνεννόηση ή διά περιφοράς. Σε μια εμφανή προσπάθεια παρελκυστικής τακτικής, η κυρία Κωνσταντοπούλου, θέλει προφανώς να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός.

protothema.gr