Ολοκληρώνεται σήμερα το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου

11.22

Το 42% των ανέργων, νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που συμμετείχαν στην Πράξη «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» πέτυχε το στόχο της ένταξης στην αγορά εργασίας.

Από τους 100 ωφελούμενους του προγράμματος, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 και ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, οι 30 τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας ως μισθωτοί και οι 12 προχώρησαν στη δημιουργία επιχειρήσεων. Στο διάστημα των 2,5 ετών υλοποίησης της Πράξης οι συμμετέχοντες δέχτηκαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, κατάρτισης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης.

Επίσης, κατά το διάστημα υλοποίησης του έργου εκπονήθηκαν δύο μελέτες, μια για την τοπική αγορά και μια για την ίδρυση και ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων με τη χρήση δημοτικής περιουσίας και πραγματοποιήθηκαν δράσεις Δημοσιότητας και Δικτύωσης.

Τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συντονιστή Εταίρου (Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ) κ.Νίκος Πετράκης. Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ωφελούμενοι απέκτησαν εφόδια για να μπορέσουν ν? ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά την επίτευξη της απασχόλησης σε ποσοστό 100%. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, τα στελέχη της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ θα είναι στη διάθεση των ωφελουμένων και μετά τη λήξη του έργου, για να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας και την αξιοποίηση άλλων προγραμμάτων.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η τέταρτη ημερίδα του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Gian Andrea Garancini και στη συνέχεια το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ.Ράμι Μασούντ παρουσίασε τα στοιχεία για την απασχόληση και την επιχειρηματική δράση του νομού Ηρακλείου. Ο απολογισμός της υλοποίησης της Πράξης έγινε από το στέλεχος Συμβουλευτικής από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ κυρία Αμαλία Αγγουρίδη. Το θέμα «Η εμπειρία από την υλοποίηση ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου» ανέπτυξε το στέλεχος της Αλληλεγγύης Κρήτης κ.Μανώλης Πουλιανάκης.