Ολοκλήρωσαν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι του Ποταμιού στο Νομό Ρεθύμνου

16.38

Ολοκλήρωσαν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι του Ποταμιού στην Εκλογική Περιφέρεια Ρεθύμνου αργά σήμερα το απόγευμα μετά από δυο εβδομάδες συνεχών επαφών με φορείς, συλλόγους ,υπηρεσίες, εκπροσώπους εργαζομένων και απλούς πολίτες. Συγκεκριμένα, επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Περάματος με τον Δήμαρχο κο Κόκκινο Δημήτρη και τους αντιδημάρχους κο Αστρινό Νύχταρη και κο Σωπασή Μιχάλη. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κος Κλάδος Γεώργιος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, ο μηχανικός σύμβουλος του Δήμου κος Κιμιωνής Μιχάλης, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού σώματος Παλιεράκης Ηλίας και ο Απλαδάς Κωστής, εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Σημαντική ενημέρωση έγινε και από τον Πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού στο Πέραμα κο Κονιό Δημήτρη και τον κο Κάββαλο στα Ζωνιανά για το φλέγον θέμα των αγροτών. Για άλλη μια φορά, μετά την ανάλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και τις προτάσεις που έθεσαν υπόψιν των υπευθύνων οι υποψήφιοί μας, επιβεβαιώθηκε ότι οι θέσεις του Ποταμιού κινούνται στη σωστή κατεύθυνση κι έχουν ρεαλιστικό αποτύπωμα. Ο πρωτογενής τομέας της Χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι τεράστιες δυνατότητες παραγωγής πλούτου και απασχόλησης έχουν ακυρωθεί από την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε βαθειές μεταρρυθμίσεις και να καταστρώσει ολοκληρωμένα και μακροχρόνια στρατηγικά σχέδια ανά προϊόν και εκτροφή. Το Ποτάμι προτείνει μεταξύ άλλων:

 • άμεση ψήφιση νόμου περί συνεταιρισμών και οργανώσεων παραγωγών με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα

 • εστίαση σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων (κλαδικοί συνεταιρισμοί)

 • προσθήκη υπεραξίας στο προϊόν (τυποποίηση, συσκευασία, marketing)

 • επιστημονικό management, ελεγχόμενο από δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση

 • συστηματική διασύνδεση με πανεπιστήμια και έρευνα

 • Δίκαιη κατανομή της ενιαίας ενίσχυσης βάσει αντικειμενικών κριτηρίων όπως ορίζουν οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί (1307/2013).

 • Εθνικό πρόγραμμα προώθησης αγροτικών προϊόντων.

 • Ηλεκτρονικό μητρώο κακοπληρωτών εμπόρων.

 • Άμεση έγκριση των επενδυτικών προγραμμάτων, προκαταβολή μέρους της επιδότησης και εξασφάλιση τραπεζικού δανεισμού.

 • Συστηματικοί έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου, ηλεκτρονικό τιμολόγιο, έλεγχος των ολιγοπώλιων, παρατηρητήριο τιμών.

 • Πιστοποίηση Δίκαιου Εμπορίου.

 • Ολοκληρωμένα προγράμματα αγροτικής εκπαίδευσης.

(όλες οι προτάσεις στο www.topotami.gr)

To Ποτάμι ταξίδευσε στα χωριά του Μυλοποτάμου και μίλησε με τους ανθρώπους της καθημερινής εργασίας, της δημιουργίας και της καινοτομίας. Οι υποψήφιοί μας αντάλλαξαν απόψεις και κυρίως άκουσαν τον κόσμο να εκφράζει τις ανησυχίες του για την επόμενη μέρα αλλά και την απογοήτευσή του για το σημερινό πολιτικό σκηνικό και τα ψέματα του παλαιοκομματισμού. Κυρίως όμως διαπίστωσαν τις αστείρευτες δυνάμεις, ψυχικές και δημιουργικές, που κρύβει ο λαός μας κι αυτό είναι η μεγάλη ελπίδα για το αύριο.

Οι υποψήφιοί μας Μανώλης Μοσχονάς, Βάσω Λίπα, Νίκος Μολδοβανίδης και Αθηνά Μαρκάκη ευχαριστούν από καρδιάς για τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν παντού οι συντοπίτες μας και δεσμεύονται για ειλικρινή κι υπεύθυνη αντιπροσώπευση μέσα από τα θεσμικά όργανα του Ποταμιού.

Τις επόμενες μέρες θα κινηθούν στην πόλη του Ρεθύμνου. Στις 17/9 στις 20.30 σε εκδήλωση ,που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου με ομιλητή τον κο Γραμματικάκη θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό στον κόσμο.