Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού-εξωραϊσμού στο λιμάνι της Σούδας (φωτο)

11.23

Ολοκληρώθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος της πλατείας της Σούδας, καθαρισμού-εξωραϊσμού της χερσαίας ζώνης του Επιβατικού και Εμπορικού Λιμένα της Σούδας και καλλωπισμού του πρασίνου εντός και εκτός του λιμένα με στόχο την γενικότερη αναβάθμιση και βελτίωση της εικόνας του Λιμένα της Σούδας. Αναλυτικά οι εργασίες που εκτελέστηκαν τους 2,5 τελευταίους μήνες από το Λ.Τ.Ν.Χ. είναι οι εξής:
  • Ανακατασκευή της πλατείας της Σούδας στο κάτω τμήμα της το οποίο είναι πλακοστρωμένο με πλάκες καρύστου και τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε μία άσχημη εικόνα καθώς πολλές πλάκες είχαν σπάσει και άλλες είχαν αποκολληθεί. Αφαιρέθηκαν οι σπασμένες και αποκολλημένες πλάκες και τοποθετήθηκαν καινούργιες.

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

  • Καθαρισμός και εξωραϊσμός σε ευρεία κλίμακα της χερσαίας ζώνης του Εμπορικού Λιμένα της Σούδας και  καλλωπισμός του πρασίνου εντός του λιμένα, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Εμπορικό Λιμένα Σούδας απομακρύνθηκαν συνολικά 9 φορτηγά με μπάζα, σκουπίδια, λάστιχα, ογκώδη αντικείμενα, καλάμια κλπ. από μία έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στη χερσαία ζώνη δίπλα στα κρηπιδώματα που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια. Όλα αυτά ήταν εμφανή στους επιβάτες πάνω στα κρουαζιερόπλοια, δίνοντας τους μια άσχημη πρώτη εικόνα και εντύπωση από το λιμάνι και τα Χανιά.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

  • Ο καθαρισμός-εξωραϊσμός της χερσαίας ζώνης και ο καλλωπισμός του πρασίνου πραγματοποιήθηκε και στον Επιβατικό Λιμένα Σούδας ο οποίος υποδέχεται τους χιλιάδες επιβάτες της ακτοπλοΐας, καθώς και στο τμήμα της χερσαίας ζώνης που βρίσκεται εκτός του λιμένα κατά μήκος της παραλιακής οδού και εκατέρωθεν αυτής. 

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης δήλωσε: «Το γεγονός ότι ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου χιλιάδες έλληνες και ξένοι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία της ακτοπλοΐας προσεγγίζουν στο Επιβατικό και Εμπορικό Τμήμα του Λιμένα της Σούδας, επιβάλλει να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να βελτιώσουμε την γενικότερη εικόνα του Λιμένα, έτσι ώστε η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν οι επιβάτες κατά την άφιξη τους στο λιμάνι να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. 
Έτσι το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων προέβη για πρώτη φορά σε τόσο ευρεία κλίμακα σε καθαρισμό και εξωραϊσμό της χερσαίας ζώνης του Λιμένα, ιδιαίτερα του Εμπορικού Λιμένα η εικόνα του οποίου τα τελευταία χρόνια με σκουπίδια και άλλα αντικείμενα ήταν πολύ άσχημη και δεν τιμούσε κανένα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να διατηρηθεί καθαρή η περιοχή και να μην ξαναδούμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες. Για το λόγο αυτό είμαστε σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, κυρίως όμως οι ίδιοι οι πολίτες και οι χρήστες του λιμανιού είναι αυτοί που πρέπει να προστατεύσουν τον τόπο τους.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν από το Λιμενικό Ταμείο και άλλες εργασίες εξωραϊσμού και βελτίωσης της χερσαίας λιμενικής ζώνης, προκειμένου να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η συνολική εικόνα του Λιμένα της Σούδας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της πόλης μας».