Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρουφάκη – Όσμπορν στο Λονδίνο

14.27
Οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τη λιτότητα, το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις εξετάσθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.
 
Αναμένεται κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών για τα αποτελέσματα της συνάντησης.
 
Στόχος της συνάντησης είναι η έναρξη στενής συνεργασίας Ελλάδας – Βρετανίας όσον αφορά σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
 
Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είχε δηλώσει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν συνιστά ήττα της λιτότητας, αλλά ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων και θα πρέπει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση στη Βρετανία για να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί.
 
Ο Όσμπορν, του οποίου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα αναμένεται να επανεκλεγεί τον Μάιο, δήλωσε μιλώντας στο BBC ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν «πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες». Κατά τον ίδιο απαιτείται σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ και θα πρέπει να υπάρξει ο ενδεδειγμένος διάλογος ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης και την Ελλάδα.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι. Σύμφωνα με το Reuters στις συναντήσεις αυτές θα μετάσχουν περισσότερα από 100 στελέχη τραπεζών και επενδυτικών οίκων και ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα είναι απολύτως συνεπές έναντι των ομολογιούχων του ιδιωτικού τομέα.
 
Newsroom ΔΟΛ