Ολοκληρώθηκε ο 3ος δολωματικός ψεκασμός σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας

12.54

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Σχετικά την πορεία του προγράμματος δακοκτονίας 2016, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:
 
Ολοκληρώθηκε ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που συμμετέχουν στην δακοκτονία και στις οποίες είχε αναδειχθεί εργολάβος στον διαγωνισμό της 4ης Μαΐου 2016. Συγκεκριμένα, τρεις δολωματικοί ψεκασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Χανίων εκτός από τις Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας και Σταλού, στην Δημοτική Ενότητα Κισσάμου του Δήμου Κισσάμου, στις Τ.Κ. Καμπανού και Τεμενίων του Δήμου Καντάνου – Σελίνου και στον Δήμο Αποκόρωνα εκτός από τις Τ.Κ. Ραμνής, Στύλου, Γαβαλοχωρίου, Κάϊνας, Κεφαλά, Παϊδοχωρίου και Φρε. Στις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες αναδείχθηκε εργολάβος κατά την δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία (την 1η Αυγούστου 2016) και συγκεκριμένα στον Δήμο Πλατανιά, στις Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας και Σταλού του Δήμου Χανίων, στην Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πελεκάνου, στην Τ.Κ. Καντάνου, στις Τ.Κ. Ροδοβανίου και Σούγιας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου και στις Τ.Κ. Ραμνής, Στύλου, Γαβαλοχωρίου, Κάϊνας, Κεφαλά, Παϊδοχωρίου και Φρε του Δήμου Αποκορώνου, έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός. Στον Δήμο Σφακίων ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός είναι σε εξέλιξη.
 
Η πορεία του προγράμματος παρακολουθείται από το προσωπικό (μόνιμο και εποχικό) της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων. Μέχρι τώρα οι προσβολές διατηρούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, στην πλειονότητα των περιοχών και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε συνδυασμό με την λειψυδρία. Βέβαια δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς η περίοδος του φθινοπώρου είναι κρίσιμη για την επιτυχία του προγράμματος.
 
Η ενημέρωση θα συνεχιστεί και με επόμενα δελτία τύπου.
Τηλ. επικοινωνίας 2821346570, 2821346541-43-23, 2822022005.