Ολοκληρώθηκε στη Πάρο με απόλυτη επιτυχία το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης για το 2022

12.44

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης Optimist και ILCA4 και επέστρεψε με 2 κύπελλα στις αποσκευές του, με την Κωνσταντίνα Σινάνη να 1η στα κορίτσια 15χρονα και τον Νικολάου Άγγελο 2ο στα Αγόρια Οπτιμιστ κάτω των 11χρονων.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης πραγματοποιήθηκε 24-26 Φεβρουαρίου 2022 στην Πάρο με διοργανωτή όμιλο το Ν.Ο. Πάρου υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και την υποστήριξη της ΓΓΑ, του Δήμου, του ΕΟΤ, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Με τη συμμετοχή 14 ομίλων από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έλαβαν μέρος 175 συνολικά αθλητές/τριες και στις δύο κατηγορίες . Τα 119 σκάφη ήταν Οπτιμιστ και τα 56 ILCA4.

Ο αγώνας μεταδόθηκε σε Live Streaming από το κανάλι της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Youtube και πολλοί φίλοι του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν συναρπαστικές ιστιοδρομίες.

Την πρώτη μέρα οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στο νησί δεν άφησαν να πραγματοποιηθούν ιστιοδρομίες. Την δεύτερη μέρα ο άνεμος κόπασε και πραγματοποιήθηκαν τέσσερεις ιστιοδρομίες και την τελευταία μέρα παρά την πρωινή άπνοια οι διοργανωτές μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν δύο ιστιοδρομίες στα Ilca4 και τρεις στα Optimist.

Μετά από 7 ιστιοδρομίες στα οπτιμιστ συνολικά και 6 ιστιοδρομίες στα ILCA4 ,τα αποτελέσματα για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων είναι παρακάτω:

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Optimist όπου έλαβαν μέρος 119 παιδιά, ήταν η εξής: 

Γενική Κατάξη  Optimist

6η Σινάνη Κωνσταντίνα
8ος Φυλλαδιτάκης Γιώργος
13ος Νικολάου Άγγελος
27η Παίσιος Ίντα- Ματθαία
72ος Σηφάκης Μανώλης
82ος Διακάκης Γαβριήλ
97η Κομισοπούλου Χριστίνα- Βαία

 

Optimist Κοριτσιών 15χρονα

1η Σινάνη Κωνσταντίνα

 

Optimist Αγοριών 15χρονα

5ος Φυλλαδιτάκης Γιώργος

Optimist 11 χρονων Αγοριών

2ος Νικολάου Άγγελος
19ος Σηφάκης Μανώλης
22ος Διακάκης Γαβριήλ

Optimist 11χρονων Κοριτσιών

4η Παίσιος Ίντα- Ματθαία
24η Κομισοπούλου Χριστίνα- Βαία

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Laser 4,7 όπου έλαβαν μέρος 56 παιδιά, ήταν η εξής: 

Γενική βαθμολογία Ilca4

24ος Ζαμπακόλας Παντελής- Άγγελος
25ος Κακούρης Ανδρέας
27η Φυλλαδιτάκη Μελίνα
38η Μανιουδάκη Μαριάννα

Ilca4 Κοριτσιών

7η Φυλλαδιτάκη Μελίνα
9η Μανιουδάκη Μαριάννα

Ilca4 Αγοριών 

18ος Ζαμπακόλας Παντελής- Άγγελος
19ος Κακούρης Ανδρέας

Ο Ι.Ο.Χανίων συγχαίρει όλους τους αθλητές του για την αγωνιστικότητα και το πείσμα που έδειξαν ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα. Συγχαίρει τους προπονητές του Σωτηρίου Βασίλη, Σηφάκη Ανδρέα και τον Αλευράκη Δημήτρη για την προετοιμασία και την άψογη καθοδήγηση των αθλητών .

Τέλος ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων θέλει να ευχαριστήσει την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES, για την αμέριστη συμπαράσταση τους εδώ και 18 χρόνια, στις μετακινήσεις.