Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

14.42
Τα καλάσνικοφ με τα οποία άγνωστοι γάζωσαν την πρεσβεία του Ισραήλ είναι τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι το Δεκέμβριο του 2013
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης από την Αστυνομία τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον του κτιρίου της Ισραηλινής πρεσβείας είναι τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες που γάζωσαν το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου του 2013, πριν από περίπου ένα χρόνο. 
 
 
Αυτό προέκυψε πριν από λίγο από την έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. 
 
Την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Με αυτο το δεδομένο προκύπτει ότι η επίθεση στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ οργανώθηκε από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.
Πώς έγινε η επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική, η επίθεση που έγινε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ισραηλινή πρεσβεία έγινε ως εξής: Ενα βανάκι κινήθηκε αντίθετα προς το ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Σώχου και έφτασε έξω από το κτίριο της πρεσβείας. Από το βανάκι κατέβηκαν δύο άτομα, «γάζωσαν» το κτίριο και διέφυγαν με κατεύθυνση την Κηφισιά, χωρίς όμως να βγουν αμέσως στη λεωφόρο Κηφισίας. Από την ανασύνθεση της επίθεσης εκτιμάται ότι στην «επιχείρηση» των αγνώστων έπαιρναν μέρος πέντε άτομα. Οι δύο εξ αυτών ήταν εκείνοι που έβαλαν εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ με τα καλάσνικοφ, ο τρίτος ήταν ο οδηγός του βαν και ακόμη δύο εκτιμάται ότι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες λειτουργώντας εμμέσως σαν ομάδα υποστήριξης. 

protothema.gr