Ομηρος κρατείται εισαγγελέας σε υπόθεση δολοφονίας στο πάρκο Γκεζί

16.13
Πιθανότατα μέλη του εκτός νόμου Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C) κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.
 
Ο εισαγγελέας χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του Μπερκίν Ελβάν του νεαρού που έχασε τη ζωή του από κάνιστρο δακρυγόνων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το πάρκο Γκεζί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ έχουν ακουστεί πυροβολισμοί μέσα στο κτίριο, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν τον εισαγγελέα να κρατείται από τους ενόπλους, ένας εκ των οποίων έχει βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα halkinesi.tv που θεωρείται ότι έχει στενές σχέσεις με τον DHKP-C οι ένοπλοι έχουν δώσει τελεσίγραφο μέχρι τις 3:36 μμ στις Αρχές ώστε να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ισόβια κάθειρξη για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για την υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν, να παραδοθούν οι εν λόγω αστυνομικοί σε λαϊκό δικαστήριο και να αθωωθούν όλοι όσοι μετείχαν στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Ελβάν.
<p>Πηγή φωτό: Hurriyet</p>

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον έκτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, όπου βρίσκεται το δωμάτιο που κρατείται ο Κιράζ.
 
Ειδικές ομάδες έχουν αποσταλεί επί τόπου, ενώ παραμένει άγνωστο το πώς εισήλθαν στο κτίριο οι δράστες με πυροβόλο όπλο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο το 2013 μέλη του DHKP-C είχαν συλληφθεί ανοιχτά της Χίου κατά την προσπάθεια τους να μεταφέρουν όπλα, ενώ πέρυσι τον Φεβρουάριο άλλα τέσσερα μέλη της ίδιας οργάνωσης συνελήφθησαν στην Αθήνα.

ethnos.gr