Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία 35χρονου κτηνοτρόφου στις Πρασσές

10.56

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων οι τέσσερις κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μανώλη Ζακάκη το Φεβρουάριο του 2010 στις Πρασσές Ρεθύμνου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν από τους δικαστές αθώοι λόγω αμφιβολιών, αλλά και από τους ενόρκους λόγω μη απόδειξης περί ανάμιξής τους στην υπόθεση.

Να σημειωθεί πως πρόταση και του Εισαγγελέα ήταν η αθώωσή τους.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ο άτυχος κτηνοτρόφος που ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού είχε ξεκινήσει το πρωί από το σπίτι του με κατεύθυνση το υπόστεγο που διατηρεί μαζί με την οικογένεια του στις Πρασσές του δήμου Ρεθύμνου. Την ώρα που ο 35χρονος έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το υπόστεγο, ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης που ήταν κρυμμένος πίσω από μία χαρουπιά που βρισκόταν πάνω από το δρόμο, άνοιξε πυρ εναντίον του, γαζώντας κυριολεκτικά το αυτοκίνητο, αλλά και το ίδιο το θύμα. Ο πατέρας και ο αδελφός του θύματος που άκουσαν δύο ριπές, έτρεξαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει και τότε αντίκρισαν το δικό τους άνθρωπο μέσα σε μία λίμνη αίματος. Ο αδελφός του παρά τον πόνο και την οργή του κατάφερε και έβγαλε το νεκρό αδελφό του από την πλευρά του συνοδηγού, ενώ στη συνέχεια τον μετέφερε με το δικό του αγροτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη πολύ αργά, αφού ο άτυχος άνδρας είχε βρει ακαριαίο θάνατο.

Στέλλα Μαθιουδάκη / Λεωνίδας Φιλικόζης