Ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή της νέας ογκολογικής κλινικής στο ΠΑΓΝΗ

16.32

Ορίστηκε το προηγούμενο διάστημα ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο της προσθήκης του 5ου ορόφου, για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γ΄ κτήριο των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ο ανάδοχος προέκυψε μετά από ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, του οποίου η απόφαση είχε εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2022. Στόχος της επέκτασης καθ’ ύψος του Γ΄ κτηρίου του Πα.Γ.Ν.Η. και η νέα εγκατάσταση της κλινικής είναι να αποτελέσει ένα σύγχρονο εξειδικευμένο κέντρο νοσηλείας ογκολογικών ασθενών.

Η ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ σήμερα παρέχει φροντίδα και νοσηλεία σε ογκολογικούς ασθενείς σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης και Νοτίου Ελλάδας, με το ποσοστό πληρότητας της εν λόγω κλινικής να υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 100%. Σημειώνεται πως πρόκειται για «ένα έργο πνοής που θα συμβάλει σημαντικά συνολικότερα στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου, στην αποσυμφόρηση των υπαρχόντων υποδομών και την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.