Ούτε φέτος θα τοποθετηθούν τα σκιάδια στο Εν. Λιμάνι των Χανίων – Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους κοινόχρηστους

16.37

27 μέρες έχουν προθεσμία οι επιχειρηματίες της χερσαίες λιμενικής ζώνης σε Ενετικό Λιμάνι, Κούμ Καπί και Νέα Χώρα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους κοινόχρηστους χώρους για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα. Από σήμερα και μέχρι τις 4 Απριλίου μπορούν ηλεκτρονικά να καταθέσουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα του δημοτικού λιμενικού ταμείου Χανίων, στη διεύθυνση www.dlx.gr

Συνολικά οι επιχειρηματίες που αιτούνται κάθε χρόνο στο Ενετικό Λιμάνι είναι 89 για να εκμεταλλευτούν τους κοινόχρηστους χώρους. Η έκταση που θα παραχωρηθεί θα είναι η ίδια με τα ισχύοντα των δύο τελευταίων ετών, τα 4.550 τ.μ. ενώ μπορεί να δοθεί και ένας επιπλέον χώρος της τάξης του 40%, στην πορεία εφόσον το επιτρέψει η Αρχαιολογία και το ΚΑΣ.

Εν τω μεταξύ, ούτε φέτος θα δούμε τα ομοιόμορφα σκιάδια στις επιχειρήσεις του Ενετικού Λιμένα, καθώς το ΚΑΣ έχει ζητήσει ψηφιακή αποτύπωση στην οποία σε προσομοίωση θα φαίνεται ακριβώς η μορφή που θα έχει το μνημείο της πόλης, για να δώσει την έγκριση του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εκτιμά ότι σκιάδια και πλακόστρωση θα εκτελεστούν ταυτόχρονα ως έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του παλιού λιμανιού των Χανίων.