Π. Σημανδηράκης : Τα ΕΑΚ να περάσουν στους Δήμους – Οι διοικήσεις δεν είναι λειτουργικές

16.45

Στις αθλητικές υποδομές των Χανίων και στις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται για την ολοκλήρωση ενός έργου απάντησε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο κ. Σημανδηράκης, τόνισε ότι είναι καιρός η πολιτεία να δει σοβαρά το πως θα αναδεικνύεται η εκάστοτε διοίκηση του ΕΑΚ, καθώς τα κριτήρια δε συνάδουν με μια αξιοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε το αίτημα των Δήμων να περάσουν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα στους Δήμους όπως και οι χρηματοδοτήσεις τους για τη λειτουργία των αθλητικών υποδομών.

Να απαντήσει κάποιος στο γιατί καθυστερεί η δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου στα Χανιά, ζήτησε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επαναλαμβάνοντας το αίτημα για συνδιαχείριση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι το οποίο θα πρέπει να είναι δημοτικό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες η προγραμματική σύμβαση που ορίζει ως υπεύθυνο λειτουργίας τον ΟΑΚ για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στη Ν. Χώρα έφτασε μόλις προχτές στον Οργανισμό, με το στοίχημα αφού οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο, και η οικοδομική άδεια να είναι ακόμα σε αναμονή, η δημοπράτηση να γίνει στα τέλη του Οκτώβρη ενός έργου προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ.