ΗΠΑ: Να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους επιδιώκει τώρα ο Μπαράκ Ομπάμα

10.25
Ο αμερικανός πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους (State of the Union) για να ζητήσει την αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεσαία τάξη, δηλώνουν αμερικανοί αξιωματούχοι.
 
Οι προτάσεις τις οποίες θα παρουσιάσει ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να εξοικονομήσουν 320 δισ. δολάρια σε διάστημα δέκα ετών. 
 
Με τα χρήματα αυτά, ο αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει την παροχή φορολογικών απαλλαγών σε οικογένειες όπου εργάζονται και οι δύο σύζυγοι, ήφοροελαφρύνσεις για την φροντίδα παιδιών.
 
Όπως αναφέρουν οι New York Times, η ομιλία του Ομπάμα για την Κατάσταση του Έθνους θα έχει αντίκτυπο τόσο στην κληρονομιά που θα αφήσει ο ίδιος – καθώς είναι η προτελευταία του – ενώ αναμένεται να επηρεάσει και τις προεδρικές εκλογές του 2016.
 
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο Ομπάμα σχεδιάζει:
 
Να κλείσει ένα «παραθυράκι» που επιτρέπει σε πλούσιους Αμερικανούς να μην φορολογούνται για ορισμένα περιουσιακά τους στοιχεία.
Την αύξηση της φορολογίας στα κέρδη κεφαλαίου (για τους πλουσιότερους) από 23,8% σε 28%.
Νέους φόρους σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία αξίας πάνω από 50 δισ. δολάρια.
Αν και τα μέτρα αυτά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην μεσαία τάξη, αναμένεται να συναντήσει την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν και τα δύο Σώματα του Κογκρέσου.
 
Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα χρηματοδοτήσουν, επίσης, ένα μέτρο που πρότεινε ο Ομπάμα, το οποίο θα προσφέρει σε ορισμένους φοιτητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν χωρίς δίδακτρα για δύο χρόνια. Το μέτρο αυτό θα κοστίσει 60 δισ. δολάρια σε διάστημα μιας δεκαετίας.
 
Στην ομιλία του, ο Ομπάμα θα αναφερθεί, επίσης, στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
 
Η τοποθέτηση αυτή θα γίνει στη σκιά της μεγάλης κυβερνοεπίθεσης στην Sony Pictures.

tanea.gr