ΗΠΑ: «Διέγνωσε» τον καρκίνο του γιου της χάρη σε μια φωτογραφία

14.42
Μια φωτογραφία του δίχρονου γιου της βοήθησε μια μητέρα από το Ιλινόις να εντοπίσει ένα σπάνιο καρκινικό σύμπτωμα και πιθανότατα να εμποδίσει την εξάπλωση της ασθένειας στον αίμα και τον εγκέφαλό του, σύμφωνα με το CNN.
 
Η Τζούλι Φιτζέραλντ, μητέρα του μικρού Άιβερι, παρατήρησε ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία το αριστερό μάτι του γιου της έδειχνε λίγο περίεργα. Τότε διάβασε για την περίπτωση μια γυναίκας όπου τα μάτια της εμφανίζονταν λευκά και όχι κόκκινα, λόγω φλας, στις φωτογραφίες, γεγονός που αποτελεί μια πιθανή ένδειξη καρκίνου.
Ο σύζυγός της, Πάτρικ, θέλησε να την καθησυχάσει λέγοντάς την ότι δεν είναι τίποτα, ωστόσο εκείνη, ανήσυχη, τον τράβηξε μια ακόμη φωτογραφία με το smartphone της.
«Δεν ήθελα να την τραβήξω καθώς είχα αυτό το φρικτό προαίσθημα», ομολογεί. «Την τράβηξα όμως και… να, όλη η κόρη του ματιού του ήταν λευκή. Τότε το κατάλαβα».
Αμέσως η Τζούλι απευθύνθηκε σε γιατρό, ο οποίος την πληροφόρησε πως το μάτι του παιδιού ήταν καλυμμένο κατά 75% με όγκους. Όπως την ενημέρωσε μάλιστα ο γιατρός, πιθανότατα το παιδί να τυφλωνόταν για όλη του τη ζωή, παρόλο που τα συγκεκριμένα ογκίδια είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μόλις έξι εβδομάδες πριν.
Ο γιατρός διέγνωσε το παιδί με ρετινοβλάστωμα, έναν όγκο της παιδικής ηλικίας που αναπτύσσεται στον αμφιβληστροειδή. Η συχνότητα εμφάνισής του είναι 1 σε 15.000 – 20.000 γεννήσεις. Οι γιατροί αντικατέστησαν ο αριστερό μάτι του Έιβερι με ένα προσθετικό ενώ το παιδί θα παρακολουθείται τακτικά για άλλες ενδείξεις καρκίνου.
«Αν δεν είχαμε αφαιρέσει το μολυσμένο μάτι, ο καρκίνος θα εξαπλωνόταν στο αίμα και τον εγκέφαλό του», δήλωσε η μητέρα στο ABC News. 

ethnos.gr