Χανια
Πάει για κλείσιμο η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Χανίων; – Στα όρια τους οι γιατροί

Μπορεί το νοσοκομείο να εξοπλίζεται ιατροτεχνολογικά, να αλλάζει δάπεδα και να αναβαθμίζεται οσονούπω και ενεργειακά με την αλλαγή κουφωμάτων αλλά κάποιες κλινικές λειτουργούν στα όρια της υποστελέχωσης και απειλούνται με λουκέτο. Τη στιγμή που οι ψυχιατρικοί ασθενείς αυξάνονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και χρήζουν εκτός παρακολούθησης και νοσηλείας, έρχονται οι γιατροί της ψυχιατρικής κλινικής με ανακοίνωση τους και λένε ότι οι 3 από τις 7 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών δεν είναι δυνατόν να παρέχουν τις υπηρεσίες που πρέπει στους ασθενείς.
Μάλιστα η μία θα μείνει κενή σε λίγο διάστημα λόγω συνταξιοδότησης της διευθύντριας. Οι άλλες δύο καλύπτονται από ιατρούς οι οποίοι αναγκαστικά απουσιάζουν σε αναρρωτικές άδειες μακρού χρονικού διαστήματος. Στην κλινική εργάζεται ακόμη ένας επικουρικός ειδικός ψυχίατρος σε παράταση, ο οποίος δεν έχει ακόμα λάβει τη γονική άδεια που δικαιούται.
Στην ανακοίνωση τους οι ψυχίατροι αναρωτιούνται το πως θα λειτουργήσει και η επέκταση της κλινικής από το κληροδότημα Μαλινάκη όταν αυτό υλοποιηθεί, αφού θα υπάρχουν οι χώροι αλλά όχι το προσωπικό.