Πάνω από 3.000 επισκέπτες στη Σούδα με το “Explorer of the Seas”

10.43

Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα, για πρώτη φορά, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Explorer Οf Τhe Seas της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Royal Caribbean International. Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 3.132 επιβάτες και 1.204 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 08:00 προερχόμενο από την Βαρκελώνη και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό το Ασντόντ του Ισραήλ. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό επιβατών που καταπλέει στο Λιμάνι της Σούδας για το 2015.

Πρόκειται για πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της κλάσης των Voyager Class όπου ανήκουν άλλα τέσσερα αδελφά κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, όπως μεταξύ άλλων το Navigator Of The Seas & το Mariner Of The Seas που στο παρελθόν είχαν επισκεφθεί το Λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά με συνεχή ετήσια προγράμματα κρουαζιέρας και με μεγάλη επιτυχία. Διακρίνεται για τους προσεγμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του, για τις καινοτομίες στον τομέα της διασκέδασης και άθλησης κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας και για την μεγάλη ποικιλία στους χώρους εστίασης όπου μπορεί να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός επιβάτης. Αυτή η κλάση κρουαζιερόπλοιων έχει φανατικούς υποστηρικτές, κυρίως οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών.

Επιπλέον η κλάση αυτή μεγάλων σε διαστάσεις κρουαζιερόπλοιων ήταν εκείνη που ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στην Κίνα, με μεγάλη αποδοχή και επιτυχία και ήταν ουσιαστικά η βασική αιτία επέκτασης των προγραμμάτων στην περιοχή, με την δρομολόγηση του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου διεθνώς, του Quantum Of The Seas. Τέλος, αν και έχει ναυπηγηθεί το 2000 έχει προσφάτως ανακαινισθεί προσφέροντας υπηρεσίες εφάμιλλες των σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Μαράκης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων κ. Γιάννης Ορφανός, συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου στον οποίο επέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες και ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντας τον παράλληλα για τα ολοκληρωμένα και τα υπό εξέλιξη έργα στη χερσαία ζώνη του Λιμένα της Σούδας, καθώς και για τα αξιοθέατα της πόλης. Ο Πλοίαρχος με την σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή, καθώς και την πλήρη ικανοποίησή του για τις υποδομές, την ασφάλεια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Λιμένα της Σούδας.

Σημειώνεται ότι για την εταιρεία Royal Caribbean International, το Λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων αποτελεί καθιερωμένη και μόνιμη τα τελευταία χρόνια επιλογή στα προγράμματα κρουαζιέρας στην Ν.Α. Μεσόγειο, αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου με την εταιρεία, γεγονός που μας υποχρεώνει να βελτιώνουμε συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές στο Λιμάνι της Σούδας, αλλά και τις εμπειρίες των επιβατών από τον προορισμό των Χανίων.