Παραίτηση με αιχμές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

08.36

Την παραίτηση του κοινοποίησε το βράδυ της Μ. Τετάρτης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Γιάννης Περάκης.

Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική κίνηση του Δημάρχου Χανίωψν να ζητήσει (και να λάβει) τις παραιτήσεις όλων των Αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στην παραίτηση του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αφήνει αιχμές για την στάση των δημοτικών συμβούλων, τους οποίους καταγγέλλει ?χωρίς όμως να κατονομάζει- για έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και έλλειψη σεβασμού στην αντίθετη άποψη.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Περάκη έχει ως εξής:

«Πριν από είκοσι μήνες ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας μου έκανε την τιμή να με προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια, για άλλη μία φορά, όπως και τα μέλη του Σώματος, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησα να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με δημοκρατικές διαδικασίες, ειλικρινή σεβασμό προς όλες τις παρατάξεις, διαφάνεια και πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας.

Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος στόχος, παρά την προσπάθειά μου, δεν επιτεύχθηκε επαρκώς και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί.

Παράλληλα, όμως, οφείλω να επισημάνω την πεποίθησή μου ότι ο εν λόγω στόχος δεν θα επιτευχθεί ούτε στο μέλλον, αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν λειτουργήσουν με διαφορετικό πνεύμα, διάθεση συνεργασίας και αντίληψη σεβασμού της αντίθετης άποψης στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Χθες, ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των Αντιδημάρχων, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ζητήσει και τις παραιτήσεις των Προέδρων και των Αντιπροέδρων των Δημοτικών Οργανισμών και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δήμου Χανίων.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής κρίνω επιβεβλημένο, αν και δεν μου ζητήθηκε, για λόγους ηθικής τάξεως και ισότιμης αντιμετώπισης των μελών της δημοτικής μας παράταξης από τις όποιες επιλογές του Δημάρχου Χανίων, να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου.

Παραμένω ενεργό μέλος της δημοτικής μας ομάδας και επιθυμώ να συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά, ως δημοτικός σύμβουλος, με όλες μου τις δυνάμεις, για να τιμήσω στο ακέραιο τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους».